Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

18-årig sensation var førstevalg i NHL-draft: Nu har han tændt lyset i kriseramt klub

Macklin Celebrinis Debut Tænder Håb for San Jose Sharks’ Fremtid
Macklin Celebrinis Debut Tænder Håb for San Jose Sharks’ FremtidEZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP / Profimedia
Macklin Celebrini spildte ingen tid på at gøre sig bemærket hos San Jose Sharks, da han i sin NHL-debut leverede en imponerende præstation, der har indgydt nyt håb i en klub, der har haft brug for en opblomstring.

I Sharks’ sæsonåbning, et 5-4 nederlag i overtid mod St. Louis Blues, viste den 18-årige rookie prøver på sine evner, ved at score holdets første mål i sæsonen, og senere tilføje en assist på holdet næste scoring.

Celebrini, som blev valgt som nummer 1 i NHL-draften i 2024, fandt hurtigt sin rytme og scorede sit første mål kun syv minutter inde i kampen. Målet var reelt et selvmål, men da selvmål ikke findes i ishockey, blev canadiske Celebrini noteret for målet.

"Jeg prøvede bare at finte og så sende en til midten. Det var bare en heldig afretning fra backens skøjte”, siger Celebrini efter kampen ifølge mediet ESPN.

Senere assisterede han Tyler Toffoli med en pasning fra bag målet, og netop Toffoli roste efterfølgende sin 14 år yngre landsmand.

"Han er utrolig, et fantastisk talent, arbejder ekstremt hårdt. I sidste ende vil han vinde kampe, og han vil gøre hvad der skal til”, lyder det fra Toffoli.

Med sine 18 år og 119 dage blev Celebrini den sjetteyngste spiller til at score i sin NHL-debut og sluttede sig til en eksklusvi skare som en af kun to draftførstevalg, der har opnået flere point i deres første NHL-periode, sammen med Auston Matthews.

Han blev også den tredjeyngste spiller i ligaens historie til at have en debut med mere end et point, hvilket placerer ham i samme kategori som Nathan MacKinnon og Bobby Carpenter.

Selvom Sharks stadig er i de tidlige faser af en genopbygning, er Celebrinis præstation et lovende tegn for et hold, der har været i tilbagegang siden deres sidste playoff-optræden i 2019.

Efter en horribel sæson med kun 19 sejre i 2023-24 sæsonen, vandt Sharks den lodtrækning, der sikrede dem første valg i draften, hvor de valgte Celebrini efter hans imponerende sæson på Boston University.

En sæson hvor han lavede 64 i 38 kampe, og vandt den prestigefyldte Hobey Baker Award.