Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

52-årig ishockeylegende lægger skøjterne på hylden efter sæsonen

Opdateret
Jagr under ceremonien, hvor hans trøje blev pensioneret i Pittsburgh.
Jagr under ceremonien, hvor hans trøje blev pensioneret i Pittsburgh.JUSTIN BERL/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Jaromir Jagr er kendt som en af NHL-historiens allerstørste spillere, men han har indtil videre nægtet at lade sig overgive til historiebøgerne. Således er han i en alder af 52 år stadig aktiv i hjemlandet, hvor han spiller for HC Rytíři Kladno i den tjekkiske Ekstraliga.

Jagr, der især er kendt for sin tid i Pittsburg Penguins, Washington Capitals og New York Rangers, er selv ejer af sin nuværende klub, men nu lader det altså til, at hans rolle fremover kun bliver som netop det.

Det fortæller The Athletic, der også refererer til en opdatering på Instagram fra Jagr for nylig, hvor han taler om sin nuværende sæson som "sin sidste sæson", samt en telefonsamtale, som de påstår at have haft med den tjekkiske megastjerne.

Jagr forlod sin sidste klub i NHL, Calgary Flames, ved slutningen af 2017/18-sæsonen for at vende snuden hjem til Tjekkiet, og siden da er han blevet ved med at forlænge sin karriere i Kladno. 

Han har blandt andet vundet Stanley Cup to gange, og hans statistikker er blandt de allerbedste nogensinde i ishockey. Han er således nummer to i antal point (1.921), nummer fire i antal mål (766) og kampe (1.733) og nummer fem i antal assists (1.155).

Han har dertil vundet VM to gange samt vundet guld ved OL en enkelt gang.

Det har tidligere været nævnt som en mulighed, at Jagr skulle indgå i bestyrelsen for Penguins, der pensionerede hans ikoniske trøje nummer 68 tilbage i februar. 

Den eneste grund til, at han endnu ikke er at finde i Hall of Fame - det er såmænd, at han stadig spiller som professionel. Men den status ser nu ud til snart at blive ændret.