Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bjorkstrands NHL-klub laver historisk træneransættelse

Oliver Bjorkstrand får ny assistent i Seattle.
Oliver Bjorkstrand får ny assistent i Seattle.HARRY HOW/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Onsdag blev der skrevet historie i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Klubben Seattle Kraken ansatte nemlig Jessica Campbell som assistenttræner, og det er første gang nogensinde, at en kvinde kommer til at stå med træneransvar i udskiftningsboksen i NHL.

Det er Seattle Krakens nye træner, Dan Bylsma, der har været med til at hyre den 32-årige canadier, som tidligere selv har spillet på landsholdet.

De to har sammen trænet Krakens farmerhold Coachella Valley Firebirds i AHL i de seneste to sæsoner, og Bylsma er glad for at fortsætte samarbejdet.

"Hun har evnen til at relatere til spillerne og vurdere, hvad de bidrager med til holdet. Det har hun demonstreret i de seneste to sæsoner," siger Dan Bylsma til klubbens hjemmeside.

Det er langtfra første gang, at Jessica Campbell skal kommandere med mænd på isen.

Foruden jobbet i AHL har hun været assistenttræner på det tyske herrelandshold, ligesom hun har været ansat i trænerstaben hos den tyske herreklub Nürnberg Ice Tigers.

Oliver Bjorkstrand er ikke det eneste danske islæt i Seattle Kraken. For nylig skrev stortalentet Oscar Fisker Mølgaard under på en kontrakt med klubben.

Han kommer dog ikke til at løbe på isen for NHL-klubben med det samme. Umiddelbart efter kontraktunderskrivelsen udtalte han nemlig, at han bliver hængende hos sin svenske klub HV71 lidt endnu.