Dallas knækker Oilers på hattrick af Robertson og tre hurtige scoringer i anden periode

Jason Robertson jubler efter en scoring
Jason Robertson jubler efter en scoringPhoto by Leila Devlin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Dallas Stars tog en vigtig sejr i nat, da de besejrede Edmonton Oilers 5-3 og dermed tog en 2-1 føring i NHL’s Western Conference-finale. Kampen blev særligt bemærkelsesværdig på grund af Jason Robertsons hattrick, hans første i en playoff-kamp, som blev fuldendt midtvejs i tredje periode.

Wyatt Johnston og Miro Heiskanen bidrog også med mål til Dallas, hvor Heiskanens scoring kom i tomt net. Dallas’ målmand Jake Oettinger stod stærkt og reddede 26 skud. Blandt assists kan nævnes Roope Hintz, Tyler Seguin og Jamie Benn, som hver fik to.

Edmonton-siden var Connor McDavid, som nåede 100 playoff-point i karrieren, Zach Hyman og Adam Henrique på måltavlen. Målmand Stuart Skinner havde 17 redninger.

Dallas, der med sejren genoprettede hjemmebanefordelen, og havde ligaens bedste udebanerekord i den regulære sæson, er nu 6-1 i playoffs væk fra American Airlines Center.

Hintz var tilbage på isen efter en skade i overkroppen, der havde holdt ham ude siden kamp 4 i anden runde mod Colorado Avalanche.

Dallas’ træner Pete DeBoer udtrykte stolthed over holdets evne til at klare sig uden Hintz, og hvordan spillerne fandt måder at bidrage uden en nøglespiller. Henrique vendte også tilbage til Edmonton-holdet efter at have siddet ude i syv af de sidste otte kampe på grund af en mistænkt ankelskade.

Efter at Oilers dominerede de første 20 minutter, og Stars genvandt momentum i anden periode, scorede Robertson til 3-3 på et tæt spil foran mål ved 11:54 i tredje periode.

Edmonton trak deres målmand i slutningen af kampen for at forsøge at udligne, men Heiskanen lukkede kampen med et mål i tomt net med 1:55 tilbage.

Oilers kom flyvende fra start i første periode i et medlvende Rogers Place. McDavid fandt Hyman, som scorede allerede efter 2:02, og kort tid efter øgede McDavid til 2-0.

Dallas svarede igen i anden periode med en imponerende præstation. Robertson udlignede hurtigt med to mål, og Wyatt Johnston fulgte op med endnu et mål kort efter, hvilket fuldendte en historisk hurtig målstime for Dallas i playoffs.

De tre mål på 3:33 er den hurtigste stime i Dallas' postseason historie siden flytningen til Texas i 1993.