Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk NHL-profil tror på dansk OL-kvalifikation: Der er mange forbedringer i vores spil

Lars Eller er for tiden på kontrakt hos Pittsburgh Penguins
Lars Eller er for tiden på kontrakt hos Pittsburgh PenguinsČTK / AP / Matt Freed
For første gang siden 2019 kan Lars Eller trække den rød/hvide trøje med løven på brystet over hovedet. Centeren fra Pittsburgh Penguins skal være med til at kvalificere Danmark til OL i ishockey for anden gang i træk, når kampene mod Storbritannien, Japan og Norge løber af stablen fra torsdag aften.

Landsholdet har været samlet siden fredag i sidste uge, og det har den 35-årige dansker nydt i fulde drag.

”Det er dejligt at se en masse ansigter som jeg kender fra tidligere, men også at stifte bekendtskab med de nye på holdet. Det har givet en masse både på og udenfor isen”, fortæller Lars Eller til Flashscore.dk.

Optakten til OL-kvalifikationen har budt på to kampe i Letland, med sejr og et nederlag til følge. Trods det, er Eller fortrøstningsfuld, og mener landsholdet er et godt sted inden kampene i Aalborg.

”Det man gerne vil se, er forbedring fra start til slut. Resultaterne afspejler det ikke helt, men set over seks perioder synes jeg der er mange forbedringer i vores spil”, siger Eller.

Andendagsgildet bød på et nederlag på 5-3 til et stærkt lettisk mandskab, og selvom det aldrig er dejligt at tabe, ser Eller alligevel nogle muligheder i det.

”Vi har kigget meget video, og fået identificeret nogle huller i vores spil. Dem blev vi straffet hårdere for i den anden kamp. Det er også fint, så vi også bliver ydmyge over opgaven”.

Kampene til OL-kvalifikationen mager sig sådan, at Danmark møder Storbritannien, Japan og Norge i nævnte rækkefølge. Styrkeforholdet i de to første kampe bør være indiskutabelt, og Eller er også godt tilfreds med den måde kampene falder på.

”Rækkefølgen i kampen passer os fint. Vi er blevet presset mod Letland, og så kommer der to kampe og en hviledag, inden vi skal møde Norge søndag”, fortæller centeren.

Alt tyder på at der bliver finale søndag eftermiddag, hvor Danmark og Norge mødes i en direkte duel om en plads ved OL i 2026. Norge har overhånden, ovenpå sejr ved seneste VM, men det danske landshold har slet ikke fokus på ærkerivalen endnu.

”Vi har slet ikke talt om Norge. Vi har ikke haft så lang tid sammen, så vi har kun kigget på os selv. I den perfekte verden havde vi haft mere tid sammen, men det er ens for alle hold. Jeg føler vi er så godt rustede som muligt”, fortæller Eller.

Siden Lars Eller sidst var på landsholdet, er der kommet ny landstræner til. Svenske Mikael Gath er kommet til, og har implementeret nye ideer og spillestil. Derfor er det altid en svær balancegang, når spillerne kommer ind fra hver deres klub, og kun har meget kort sammen. Lars Eller er heller ikke tvivl om, hvad der er vigtigst under sådanne forhold.

”Det er en blanding af tre ting. Træning på is, kampe og møder. Der er en tydelighed fra trænergruppen om hvordan de gerne vil have vi spiller, og hvad vi arbejder hen imod. Det, man kan være helt sikker på med det danske landshold er, at alle er villige til at sætte holdet først”.

Frygten for at spillerne reagerer på autopilot i pressede situationer vil altid være til stede. Ifølge Eller har landsholdet sammen italesat den mulighed, og de accepterer, at der skal asfalteres mens de kører.

”Vi har snakket om at vi kommer til at lave fejl. Vi har taget fat i, hvornår de uforudsigelige ting opstår på isen. Hvis du spørger alle på holdet, så er der ingen tvivl om, hvad vores koncept er. Mere kan man ikke bede om på dette tidspunkt”, siger Lars Eller.

Som den eneste dansker har Lars Eller vundet Stanley Cup trofæet. Det var i 2018 med Washington Capitals, hvor Eller ovenikøbet blev matchvinder, da han scorede til 4-3 i femte finaleopgør mod Vegas Golden Knights. Det til trods, har en potentiel OL-deltagelse en speciel plads i Ellers hjerte.

”Jeg har endnu ikke prøvet OL. Jeg har vundet meget i forskellige ligaer, men jeg vil så gerne konkurrere i en turnering hvor alle de bedste er samlet. Det er svært at rangere det på min egen top-liste, men det vil være kæmpestort”.

Som mangeårig spiller i NHL, er Lars Eller vant til, at sæsonen først starter i oktober måned. Derfor har denne sommer budt på forandring, i jagten på at stå skarpt i slutningen af august.

”Jeg står lige så godt fysisk som hvis jeg skulle starte en NHL-sæson. Jeg har forberedt mig hele sommeren på at skulle starte 6-7 uger tidligere. Nu handler det om kamptræning, og det relationelle med kædekammeraterne”, lyder det fra Lars Eller.

Danmark spiller første kamp torsdag aften kl. 19:30.