NHL Round-up: New York Islanders slutter sig til som sidste hold i playoff

NHL Round-up: New York Islanders slutter sig til som sidste hold i playoffGetty Images via AFP
Slutspillet om den sagnomspundne Stanley Cup nærmer sig. I nat faldt den sidste brik på plads i forhold til de deltagende hold. Nu handler resten blot om seedninger.

New York Islanders - Montreal Canadiens 4-2

I grundspilskamp nr. 82 ud af 82 sikrede Islanders sig adgang til slutspillet, med en sejr på egen is over Montreal.

Brock Nelson scorede to gange for The Isles, der dermed er i playoff for fjerde gang på fem sæsoner. Tilbage er blot at finde modstanderen som bliver enten Florida Panthers eller Boston Bruins.

Islanders var foran 2-1 efter 1. periode og kampen tippede deres vej midtvejs i 2. periode, da Nelson lavede sit andet mål i kampen. Montreal genskabte dog lidt spænding med et mål i undertal fra Nick Suzuki.

Kaptajnen Anders Lee lukkede og slukkede til 4-2 i slutningen af 3. periode og med de to point afskar Islanders muligheden for at Pittsburgh Penguins kunne komme i slutspillet.

St. Louis Blues - Dallas Stars 2-5

Gæsterne fra Dallas spillede sig med sejren op på førstepladsen i Central Division. De ligger og kæmper med Lars Eller og Colorado om førstepladsen, der med stor sandsynlighed vil betyde et møde med Oliver Bjorkstrand og Seattle Kraken.

De to hold fulgtes ad i 1. periode, der endte 2-2 efter en scoring til hvert hold inden for det sidste minut.

I 2. periode trak Dallas fra med tre mål i powerplay. De to første kom inden for et minut og så gik luften ud af ballonen for Blues.

Calgary Flames - San Jose Sharks 3-1

Calgary missede slutspilsmuligheden i forrige kamp. Det gjorde aftenens opgør mod Sharks fuldstændigt betydningsløst, da ingen af holdene havde noget at spille for.

Det var også Sharks der kom foran i 1. periode da Noah Gregor scorede. Det kunne have været 2-0 til San Jose, men efter video gennemsyn annullerede dommerne scoringen fra Fabian Zetterlund.

Flames-spilleren Nikita Zadorov fik den personlige tilfredsstillelse af at lave et hattrick, som han fuldendte med et minut tilbage af kampen i tomt mål.