Sæt dit eget drømmehold: Bedste internationale "starting six" i NHL
Målmand – Igor Shesterkin – New York Rangers
Russiske målmænd er i høj kurs i NHL. Siden 2013 er prisen for årets bedste målmand, The Vezina Trophy, gået til en russer fire gange. To gange har Sergei Bobrovsky vundet det, mens Andrei Vasilevskiy og Shesterkin har vundet det en gang hver.
27-årige Igor Shesterkin er på nippet til at få Rangers' fans til at komme sig over tabet af den tidligere målmands-darling Henrik Lundquist.
Russerens smidighed, ro og bemærkelsesværdige reflekser. har gjort ham til en af ligaens bedste målmænd, der indgyder tillid hos sine holdkammerater og frygt hos sine modstandere.
Han besidder også en fantastisk evne til at låse øjnene fast på pucken og reagere i en mere glidende bevægelse med hovedet, hvilket er en sjældenhed hos målmænd.
Udover evnerne i det rent defensive, så læser Shesterkin også spillet glimrende og han er ikke bleg for at sende lange pasninger frem af isen. Hans evne til at vinde kampe er uovertruffen, og i de to seneste slutspil er russerens laveste redningsprocent 92,9.
I denne sæson startede Shesterkin ud med seks sejre i otte kampe. Siden sejren over Carolina har russeren ikke spillet, grundet en endnu ukendt skade.
Back – Erik Karlsson – Pittsburgh Penguins
Holdet ubetingede alderspræsident med sine 33 år, men Karlsson er lige så god som han altid har været. Kåringen i sidste sæson som ligaens bedste back, bevidner at kvaliteterne hos svenskeren ikke er dalet. I alt er det blevet til tre Norris Trophies til svenske Karlsson.
På et middelmådigt San Jose Sharks hold, lavede Karlsson 101 points i sidste sæson, som med afstand var hans mest produktive sæson i NHL.
Hastigheden og skøjteløbet, er det der adskiller Karlsson fra de fleste. Ligesom andre topbacks, er han giftig i powerplay, hvor han med sine afslutninger og lederegenskaber i mange år har været en dominerende figur.
Karlsson har sine forcer i den offensive del af spillet, hvor han kan flytte pucken sikkert frem af isen, mens han gør brug af sit gode overblik.
Defensivt er der nogle udfald, men Karlsson har heller aldrig haft muligheden på et hold, der havde en reel chance for at vinde NHL. Derfor har han ofte spillet mod hold, der er bedre end hans eget. Det viser sig også i statistikkerne.
Svenskeren har en god fysik og kan godt lide at bruge den til at intimidere modstanderens topspillere.
Back – Adam Fox – New York Rangers
Det amerikanske indslag på holdet kommer i form af Adam Fox. Fox ser og tænker spillet på et højt niveau. Ikke særlig høj eller stærk, men en mester i at vende spil den anden vej og igangsætte spil ud af egen zone med blandt andet en fornem brug af staven.
Netop grundet hans størrelse, så er det hockey-IQ’en, der bærer Fox frem. Han er ikke så flashy som andre backs, men evner at positionere sig rigtigt.
Fox er uhyre vigtig i powerplay, både som backen på blå linje, men mest som ham med næstsidste stav på pucken.
25-årige Adam Fox gør det hele for holdet, uanset om det er et defensivt stop, når holdet har brug for det, en offensiv sekvens, når der er brug for et mål, eller at spise minutter mod modstanderens topspillere. Med tanke på, hvor ofte han står overfor modstanderens bedste kæde, er hans +/- statistik aldeles fremragende.
På hans tre år i NHL, er han én gang blevet kåret som bedste back i ligaen, og sidste år blev Fox nummer to i den afstemning bag Erik Karlsson, som er hans holdkammerat her på holdet.
Center – Connor McDavid – Edmonton Oilers
Intet selvvalgt hold uden McDavid. Canadieren er verdens bedste hockeyspiller, en generationsspiller, og posterboy for både Oilers og NHL som helhed.
Han spiller spillet i en anden hastighed end alle andre. McDavid skøjter ikke bare hurtigere, men bearbejder også spillet og flytter pucken så hurtigt gennem banen, at tilskuerne har brug for slowmotion-replay for at kunne værdsætte ham fuldt ud.
Han tænker spillet analytisk, og øjner målchancerne, før de overhovedet er opstået. Fysisk er han godt bygget, hvilket gør ham til en dominerende center, som også er god til faceoffs.
Udover de mange ingredienser som McDavid besidder, i forhold til at være superstjerne, er han også en ren pointmaskine. 26-årige McDavid producerer 1,5 point i snit pr. kamp, og hans gennemsnit er højest i slutspillet.
I flere sæsoner har canadieren trukket et relativt middelmådigt hold med i slutspillet, nemlig ved fire ud af seks mulige lejligheder.
I denne sæson, hvor Edmonton har fyret deres headcoach efter en rædderlig sæsonstart, har Connor McDavid været et af holdets få lyspunkter.
Han er en inspirerende leder. Han er ydmyg, hårdtarbejdende og beslutsom. Disse egenskaber gør ham til en god rollemodel for et hold, hvor McDavid betyder alt.
Wing – Mikko Rantanen – Colorado Avalanche
Finske Rantanen er en stor spiller, med sine 193 cm og 98 kg. Det til trods, så besidder han stadig en god topfart. Han er blevet bedre gennem årene til at bruge sin størrelse og til at sætte sig igennem rent fysisk.
Han har hænderne som en af de mindre spillere, da han er rigtig dygtig med pucken, samt at han har et fantastisk blik for spillet.
Rantanen er især stærk til at beskytte pucken, når han kommer ind i offensiv zone. Når han skærer ind i banen, kan ældre fans huske tilbage og genkalde sig legendariske Jaromir Jagr for sig.
I det defensive spil kan Rantanen også sætte sig igennem. Her bruger finnen også sin størrelse til at tackle ud på modstanderens forwards. Evnerne i begge ender gør ham til en af ligaens bedste tovejs-forwards.
27-årige Rantanen spillede en stor rolle, da Avalanche i forrige sæson hjemtog det eftertragtede Stanley Cup trofæ. Med 25 points i slutspillet, foruden 92 i den regulære sæson, står den sæson tilbage som Rantanens mest produktive sæson.
Flertallet af de point kom fra assists, men i sidste sæson begyndte Rantanen også at høvle mål ind, og han lavede 72 af slagsen i 89 kampe.
Wing - David Pastrnak – Boston Bruins
Den 27-årige tjekke, der for nemheds skyld ikke hedder andet end ”Pasta” i NHL, er en atypisk Bruins-spiller. Original Six-holdet er kendt for at have forwards, der også er stærke defensivt. Det er Pastrnak ikke, til gengæld er han voldsomt god offensivt.
Hans skøjteløb, hans håndtering af pucken, hans skud og hans frygtløshed. Disse er nogle af Pastrnaks mange kvaliteter. Dertil kommer at han er uselvisk, og gerne forsøger pasningen frem for sin egen afslutning.
Med sin højrefatning har han muligheder for at sende first-time afslutninger afsted, eller i stedet åbne isen op for medspillerne med en pasning.
Tjekkens præcision er i topklasse i international ishockey og kombineret med hans evne til at lave de afgørende mål i kampene, så gør det ham til en af de bedste på hans position.
I sidste sæson lavede han 65 mål, da Boston var suveræne gennem hele den regulære sæson, blot for at måtte se korthuset falde sammen i første runde af slutspillet.
Denne sæson lader ikke til at blive anderledes for ”Pasta”, der ligger på mere end et point i snit pr. kamp.
Reserve: Wing – Leon Draisaitl – Edmonton Oilers
Oilers-forwarden er typisk center, men har bestemt også evner som wing, hvor han tidligere er blevet sammenlignet med Aleksander Ovechkin som en af verdens bedste snipere.
I gennemsnit laver tyskeren 1,17 point i snit pr. kamp. Alene i sidste sæson lavede han samlet 146 point i 92 kampe. I den igangværende sæson har han også markeret sig flot på pointslisten.
28-årige Draisaitl er en exceptionel skøjteløber, der bruger sin hurtighed til at lave spil i høj fart. Han har god balance og smidighed, så han kan undgå forsvarsspillere og lave hurtige cuts.
Han har en meget god topfart, og han accelererer hurtigt. Han kan slå forsvarsspillere alene med sin fart, og han kan bruge denne fart til at skære tilbage mod nettet.
Hans overblik giver ham mulighed for at se pasningerne og finde åben is til holdkammeraterne. Derudover er Draisaitl en lederfigur, både hos Edmonton, men også på det tyske landshold.