Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Euforiske ishockeymænd nåede målet: Den fedeste oplevelse

Opdateret
Danskerne er stolte over deres kvalifikation.
Danskerne er stolte over deres kvalifikation.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
De danske spillere fremhæver en stærk holdånd efter at have knoklet sig gennem OL-kvalifikationen i Aalborg.

Landstræner Mikael Gath i sit stiveste puds fik en tønde isvand i hovedet. Fadøllene flød i omklædningsrummet efter 4-1-sejren over Norge, og hundredvis af fans stod klar udenfor til at sige tillykke til de jublende spillere.

Ishockeylandsholdets anden OL-kvalifikation i træk vækker store følelser i den lille sport og hos en flok spillere, der altid skal arbejde hårdt for succeserne.

"Det er den fedeste oplevelse," siger Nicklas Jensen.

"Vi viste hjerte og krigede for hinanden. Vi er en flok barndomsvenner, og mange af os har spillet sammen, siden vi var små. Det gør det endnu mere fedt at vinde sammen," fastslår han.

Nicklas Jensen scorede to for Danmark
Nicklas Jensen scorede to for DanmarkBo Amstrup/Ritzau Scanpix

I de første to kampe mod Storbritannien og Japan ramte han stort set alt andet end målet. Men Jensens aftræk fejler intet, og hans målnæse er stadig intakt.

Da der var mest brug for det, lavede midtjyden to mål, der fik tilskuerne op af sæderne og kampen til at tippe.

"Det var på tide. Jeg havde en fornemmelse, da jeg vågnede i morges, at det skulle være i dag. Nu havde jeg også haft chancer nok. Det var dejligt at se dem gå ind, for vi var lidt pressede på det tidspunkt," siger Nicklas Jensen.

Publikum i Gigantium valgte ham til kampens spiller. Men da han havde modtaget sin præmie skøjtede han demonstrativt direkte hen og gav Frederik Andersen et stort knus.

Målmanden leverede en præstation i verdensklasse og holdt længe Danmark inde i kampen.

"Han fortjente den. Efter min mening er han turneringens bedste spiller. Uden ham havde vi ikke stået med et smil på læben her bagefter. Han viste, at han er en af de bedste målmænd i verden," siger Nicklas Jensen.

Andersen er som sædvanligt ikke meget for at fremhæve sig selv, men lader trods alt skinne igennem, at han er glad for sin egen indsats.

"Det er selvfølgelig fedt at gøre det godt, når der nu er brug for mig. I sådan en kamp er der mange små momenter, og alle var gode til at fokusere på de små ting," siger Frederik Andersen.

Efter den norske lynscoring efter 26 sekunder lukkede den store Carolina-keeper målet helt af. Nu kan han arbejde frem imod OL om halvandet år.

"Det er en virkelig fed fornemmelse. Det var en stor forløsning, da den var i hus. Vi har opnået noget, der var et stort mål for os," siger målmanden.

Oplevelsen mod Norge gav kaptajn Lars Eller en "helt enestående følelse". Ikke mindst fordi OL-kvalifikationen som helhed ikke har været en dans på roser.

"Vi har haft en hård rejse for at komme hertil. De første to kampe blev meget vanskeligere, end vi havde forestillet os, og så fik vi ovenikøbet sådan en start mod Norge. Vi kæmpede os tilbage, det er en enestående holdpræstation," siger Lars Eller.

Sammen med Nikolaj Ehlers trak han igen et stort læs. Ehlers leverede to gyldne assister, da kampen skulle afgøres.

Han får nu endelig chancen for at komme til OL. I 2021 var han med til at kvalificere holdet, men NHL-spillerne måtte blive hjemme fra legene på grund af coronapandemien.

"Jeg tror måske ikke, den er sivet helt ind endnu. At kunne gøre det her med holdkammeraterne ... altså det er jo grunden til, at jeg elsker at komme hjem," siger Ehlers.