Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italien i sorg: VM '90-topscoreren Totò Schillaci er død efter længere tids sygdom

Totò Schillaci på 'Festival dello Sport' i 2019
Totò Schillaci på 'Festival dello Sport' i 2019AFP / MASSIMO BERTOLINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Den tidligere landsholdsangriber, som førte Italien frem til semifinalen ved VM på hjemmebane, døde onsdag i Palermo efter en lang kamp mod en uhelbredelig sygdom.

Den italienske fodboldverden sørger over Totò Schillaci, som onsdag er død i en alder af 59 år efter længere tids kræftsygdom. Han havde været i behandling i et par år og havde i flere dage været indlagt på Palermos Civic Hospital i en meget alvorlig tilstand, som Flashscore for nylig fortalte.

Efter indlæggelsen var hans helbred blevet lidt bedre, så meget at der var håb om bedring, udtalte familien. Desværre blev fodboldspillerens tilstand gradvist forværret i løbet af det sidste døgn, og nu er nyheden om hans død desværre ankommet.

En italiensk legende

Totò Schillaci var en legende i italiensk fodbold og i VM-historien: Han huskes især for sine mål ved VM i 1990, en turnering, hvor det italienske landshold blev nummer tre, og hvor angriberen både vandt titlerne som topscorer og som den bedste spiller i turneringen.

Samme år blev han nummer to på Ballon d'Or-ranglisten efter tyske Lothar Matthäus, der sammen med sit landshold vandt det italienske VM. Den italienske bomber spillede for Messina, Juventus og Inter samt den japanske Jubilo Iwata.

"Han havde et ønske om at score mål som ingen anden", har Franco Scoglio, hans tidligere træner i Messina, tidligere udtalt.

Schillaci var født og opvokset i arbejderkvarteret CEP i Palermo og begyndte at spille i ungdomsrækkerne på et lokalhold i den sicilianske hovedstad, før han i 1982 fik kontrakt med Messina i Serie C2, som han derefter rykkede op i Serie B med i 1985-86, hvor han spillede en fantastisk sæson med 11 mål.

Under ledelse af Scoglio og Zeman blev Schillaci en rigtig fuldblodsbomber, der tiltrak sig opmærksomhed fra Juventus, som hentede ham til klubben i 1989.

I sin første sæson hos Juventus blev han straks førstevalg, scorede 15 mål i 30 ligakampe, fik kælenavnet Totò-Gol og ydede afgørende bidrag til Torino-klubbens dobbelte triumfer i Coppa Italia og UEFA Cuppen.

Hans gode præstationer i Juventus førte til hans første udtagelse til det italienske landshold i 1990, hvor landstræner Azeglio Vicini udtog ham til Azzurri-truppen til VM i Italien i 1990. Her blev han en uforudset helt.

Schillaci afsluttede sin karriere som fodboldspiller i først Inter og siden i Japan, men stoppede aldrig med at score.

Hos Júbilo Iwata i Japan blev han den første italienske fodboldspiller, der spillede i den japanske liga. Også her skabte Schillaci sig et navn, scorede i sin debut og fik nettet til at blafre 56 gange i 78 kampe i alt.

"Jeg fortryder kun én ting: At jeg aldrig har båret Palermo-trøjen. Jeg ville have gjort det gratis".

Kærlighed til sit land, til sit Palermo og til fodbold: Totò Schillaci vil forblive i hjerterne på alle italienere.