Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Italiensk atletikstjerne langer ud efter påstande om kost og træning: Meget farligt

Gianmarco Tamberi vandt i både 2021 og 2022 den prestigefyldte Diamond League-finale i højdespring.
Gianmarco Tamberi vandt i både 2021 og 2022 den prestigefyldte Diamond League-finale i højdespring.Profimedia
Den italienske stjernehøjdespringer, Gianmarco Tamberi, langer sent søndag ud efter en række påstande, der for nylig er fremført om den 32-åriges træningsmetoder og kost. Ifølge Tamberi er påstandene direkte farlige for læserne at efterleve og stemmer slet ikke overens med virkeligheden.

Det blev slet ikke det ønskede OL for den 32-årige italienske atletikstjerne Gianmarco Tamberi ved årets olympiske lege i Paris. Efter at have delt guldet med qatarske Mutaz Essa Barshim ved OL i Tokyo i 2021, blev det kun til en placering som nummer 11 for højdespringeren med et bedste spring på 2 meter og 22 centimeter.

Der var dog en ganske god grund til den usædvanligt skuffende præstation fra Tamberi, der både er forsvarende europa- og verdensmester med en personlig rekord på 2 meter og 39 centimeter. Italieneren døjede nemlig med en slem omgang kolik op til OL.

Kolikken skyldtes ifølge italieneren selv nyresten, og kort før de olympiske lege var Tamberi endda indlagt på hospitalet med høj feber. Alligevel formåede italieneren altså at rejse til Paris og deltage i højdespringskonkurrencen.

Efterfølgende har Tamberis fremtræden været genstand for massevis af skriverier, men nu tager den 32-årige italiener selv bladet fra munden og langer kraftigt ud efter artikler, der angiveligt har fremført påstande om højdespringerens træningsmetoder og diæt.

”Jeg vil ikke dvæle for meget ved de ting, der kan læses i disse dage, men for retfærdighedens skyld er det vigtigt for mig i det mindste at sige, at I ikke må stole på alt, hvad I læser, for meget af det er noget forfærdeligt vrøvl og efter min bedste overbevisning også meget farligt for dem, der læser det,” kommer det fra italieneren på Instagram.

Således skulle artikler have beskrevet, hvordan Tamberi smed mellem syv og otte kilogram mellem EM i midten af juni og OL i midten af august, hvilket italieneren pure afviser med henvisning til, at han i januar vejede omtrent 77,5 kilogram, i midten af juni 75,5 kilogram og ved OL præcis 74 kilogram.

Vægten ved de olympiske lege i Paris, hvor newzealandske Hamish Kerr tog guldet foran amerikanske Shelby McEwen og føromtalte qatarske Mutaz Essa Barshim, var ifølge Tamberi altså fuldkommen identisk med vægten ved seneste års verdensmesterskaber.

Samtidig understreger Tamberi, at han absolut ikke praktiserer kun at drikke ét glas vand om dagen, som der angiveligt er blevet fremført påstand om.

”Jeg drikker mere end halvanden liter vand ved hvert enkelt træningspas, og jeg drikker lige så meget vand i løbet af dagen. Min diæt er blevet nærstuderet af professionelle, og jeg har fulgt mit kostregime i mere end 10 år uden at have problemer med regelmæssige tjek. Det er svært at forestille sig at ændre det så pludselig i min karrieres vigtigste år uden at have en god grund,” pointerer Tamberi.

Afslutningsvis fortæller Tamberi, at han gjorde alt, hvad han overhovedet kunne for at præstere ved årets OL, samt at han tilsyneladende er genetisk prædisponeret for de helbredsmæssige problemer, han i øjeblikket har.

Formår den 32-årige italiener, der indtil 2022 blev trænet af sin far, Marco Tamberi, der ligeledes var højdespringer, at finde formen igen ovenpå problemerne med kolik og nyresten, kan han se frem til at forsøge at forsvare VM-guldet på et velkendt stadion, når atletik-VM i 2025 afholdes på det olympiske stadion i Tokyo, hvor Tamberi i 2021 altså vandt OL-guld.