Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jagten på perfektion kan være et tveægget sværd for Holger Rune i jagten på en Grand Slam

Reuters
Rune har haft 12 hektiske måneder
Rune har haft 12 hektiske måneder Reuters
Holger Runes (20) talent og drive er utvivlsomt, men danskeren er stadig noget af en usleben diamant på vej ind i 2024-sæsonen, mens de andre unge kanoner Carlos Alcaraz og Jannik Sinner har knoklet sig vej til store titler.

Den nuværende herretennis er i gang med at finde de unge talenter, der skal tage over efter en gylden æra domineret af Novak Djokovic, Roger Federer og Rafa Nadal.

Rune bragte sig selv ind i samtalen som teenager i 2022 ved at vinde tre titler, herunder en første Masters-titel i Paris efter at have slået fire top-10-spillere og kommet forbi Djokovic i finalen.

Nu er Rune 20 år og har været i tre Grand Slam-kvartfinaler, men hans tidligere junior-sparringspartner Alcaraz har allerede vundet to majorturneringer, mens Sinner vandt sin første ved Australian Open i sidste måned.

Rune afsluttede sit korte trænerrelation med den seksdobbelte majorvinder Boris Becker, efter sit nederlag i anden runde til det franske wildcard Arthur Cazaux i Melbourne og sagde, at han havde brug for folk omkring sig, som "har den samme vision, og som jeg kan stole på til at nå mine mål".

Den tidligere spiller Jeff Greenwald, forfatter til "The Best Tennis of Your Life" og sportspsykologisk konsulent, sagde, at Rune måske lægger for meget pres på sig selv.

"Rune har haft stor succes i starten, og han er talentfuld, motiveret og god i defensiven. Han er perfektionist, hvilket hjælper ham med at presse sig selv," siger Greenwald til Reuters.

"Men jeg sætter spørgsmålstegn ved niveauet af det pres, han lægger på sig selv, i modsætning til Alcaraz og Sinner, som synes at være mere afbalancerede og udviklingsmæssigt fokuserede.

"Rune har troen og drivkraften, men perfektionisme kan være et tveægget sværd."

Runes spil på banen fik store navne som Mats Wilander til at udpege ham som en fremtidig Grand Slam-vinder, men han havde et ujævnt 2023, hvor han tabte finalerne i Rom og Monte Carlo, og hans eneste titel kom i en mindre grus-turnering i München.

Det faldt sammen med en række ændringer i hans coaching-setup, hvor han brød med sin mangeårige træner Lars Christensen, genoptog samarbejdet med ham og kortvarigt også arbejdede sammen med Patrick Mouratoglou.

Han tilføjede Becker til sit trænerteam i oktober sidste år og nåede ATP-finalerne for første gang, før han i december ansatte Federers tidligere træner Severin Luthi.

Begge er nu væk, og verdens nummer syv giver indtryk af at være en mand, der leder efter en spåkugle, der kan forvandle hans enorme potentiale til en konstant spiller i verdenstoppen.

Patrick Cohn fra Florida, som underviser professionelle atleter i psykologiske teknikker, mener, at trænerskiftene faktisk kan gøre tingene værre for Rune.

"Jeg vil bemærke, at det må være udfordrende for Rune at skifte træner efter at have været hos den samme træner i 15 år," siger Cohn og tilføjer, at trænerkonsistens er en nøglefaktor for succes.

Rune er dog ikke alene om ikke at kunne omsætte sit potentiale til Grand Slam-succes.

De store titler har også vist sig at være uopnåelige for enormt talentfulde spillere som Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas, der engang blev identificeret som den kommende generation, men som nu er nået til midten af 20'erne uden at komme over den sidste forhindring.

Alle major-vindere har deres egen vej til toppen, og med mindre end et år tilbage af teenageårene har Rune masser af tid til at planlægge sin egen vej til succes - selv om han måske er tilbageholdende med at vente.

"Det er det, jeg har arbejdet for hele mit liv, så jeg er ivrig efter at opnå det," sagde han forud for Australian Open.

"Jeg tror altid på mig selv, når jeg er på banen. Jeg føler, at jeg er klar. Hvis jeg ikke troede på, at jeg var det, så ville det helt sikkert ikke ske."