Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jamaica misser mændenes finale for første gang i tyve år

USA ser stærke ud
USA ser stærke udReuters
USA tog det første, overbevisende skridt mod at afslutte deres tørke på mændenes 4-x100 meter stafet, da de kvalificerede sig hurtigst fra torsdagens heats ved OL, mens Jamaica røg ud efter to forfærdelige skift. Det amerikanske kvindehold ser også ud til at have gode muligheder for at vinde titlen tilbage fra Jamaica efter at have kvalificeret sig hurtigst.

De amerikanske mænd har ikke vundet den disciplin, de tidligere dominerede, siden 2000, men Christian Coleman, som var med for første gang ved legene, satte dem godt i gang.

Fred Kerley, som var involveret i det fejlslagne skifte, der satte en stopper for deres håb i Tokyo, løb en stærk anden etape, overlod depechen til den grønhårede Kyree King, og Courtney Lindsey bragte dem hjem i tiden 37,47 sekunder.

Akani Simbini løb en forrygende sidste etape og bragte Sydafrika op på andenpladsen i 37,94, lige foran Storbritannien (38,04).

Et imponerende Kina vandt det andet heat i tiden 38,24, Frankrig blev nummer to i tiden 38,34, mens Jamaica, der var mestre i 2012 og 2016, kiksede to skift, endte på fjerdepladsen og går glip af fredagens finale.

Jamaica er ude
Jamaica er udeFlashscore

De amerikanske kvinder tog guld foran deres store rivaler i 2012 og 2016, men blev slået tilbage til andenpladsen i Tokyo.

Jamaica er dog uden de superstjerner, der bragte dem guldmedaljerne for tre år siden, mens USA til gengæld var i stand til at stille med en uhyre stærk og formstærk kvartet.

Melissa Jefferson (nr. 3 på 100), Twanisha Terry (nr. 5 på 100), Gabby Thomas (guldvinder på 200) og Sha'carri Richardson (sølv på 100) udgør holdet, og de tre sidstnævnte vandt VM-guld i stafet sidste år.

De havde problemer ved det andet skifte, da Terry kæmpede for at fange Thomas og dermed tabte betydeligt terræn til Tyskland, som Richardson dog indhentede med en fantastisk sidste etape, da de kvalificerede sig som de hurtigste i tiden 41,94 sekunder.

Storbritannien, der har vundet bronze ved de seneste to lege, gik videre som vindere af det andet heat i 42,03 og vil blive styrket betydeligt, når Dina Asher-Smith og Daryll Neita vender tilbage til finalen.

Der var også glæde for Frankrig, der kom på andenpladsen (42,13), mens Jamaica kæmpede sig hjem på en tredjeplads i tiden 42,35.

Canada sluttede på fjerdepladsen i en national rekordtid på 42,50 og gik dermed videre til fredagens finale som den hurtigste taber.

Det amerikanske kvindehold ser godt ud
Det amerikanske kvindehold ser godt udFlashscore