Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Joey Barton skal betale kæmpebøde for anklager om pædofili og tvangsvaccinationer

Joey Barton får et større rap over næsen efter de voldsomme anklager.
Joey Barton får et større rap over næsen efter de voldsomme anklager.Profimedia
Den tidligere fodboldspiller Joey Barton har været involveret i mange skærmydsler både på og uden for banen. Men nu skal han op med den helt store tegnebog for at have rettet anklager om pædofili mod den kendte, engelske tv-vært Jeremy Vine.

Det bliver tirsdag offentliggjort på Bartons egen profil på X/Twitter.

"Mellem den 8. og 12. januar 2024 offentliggjorde jeg 11 indlæg, der beskyldte Jeremy Vine for at have en seksuel interesse i børn, og oprettede et hashtag med de samme beskyldninger, som blev set millioner af gange.  Jeg anerkender, at det er en meget alvorlig anklage. Den er usand. Jeg mener ikke, at Vine har en seksuel interesse i børn, og jeg vil gerne sætte tingene på plads. I samme periode offentliggjorde jeg også indlæg, hvor jeg omtalte Vine som fortaler for tvangsvaccination under covid-19-pandemien, baseret på et videoklip fra hans tv-program. Det har han heller ikke gjort," står der blandt andet i indlægget.

Der står også i indlægget, der meget overvejende stor sandsynlighed er skrevet af Bartons advokat, at han er gået med til at betale 75.000 pund, svarende til 660.000 kroner i erstatning samt til sagens omkostninger.

Barton har mildest talt været i vælten før. I sin tid i Manchester City alene formåede han både at slå sin holdkammerat Ousmane Dabo bevidstløs under træning, skodde en cigar i øjet på en ungdomsspiller under en julefest samt at komme i karambolage med en taxachauffør.

De affærer kan krydres med en længere række af slagsmål på natklubber, hvilket gentagne gange har bragt Barton på kant med loven.

Efter sin aktive karrieres udløb har han senest udtalt sig nedladende om kvindefodbold både på banen samt i forhold til kvindelige fodbold-eksperter, og indlæggene, som han nu er blevet straffet for, udgør et nyt lavpunkt for den engelske skandalespiller.

Han har blandt andet kaldt den cykel-glade Jeremy Vine for en "cykel-pædo" samt en "forsvarer af pædofili". 

Han har senest været ansat som manager for Bristol Rovers, men blev fyret i efteråret efter at have underpræsteret i sæsonstarten.

Opdateres

Omtaler