Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Justitsminister har fået nok af fodboldbøller: Absurde scener når FCK møder Brøndby

Ritzau
Det kan være at være Politimand ved New Firm
Det kan være at være Politimand ved New FirmProfimedia
Uacceptabelt mange betjente er kommet til skade ved fodboldkampe i de seneste ti år, mener Peter Hummelgaard.

Der er de seneste ti år registeret 149 tilfælde af betjente, der er kommet til skade i forbindelse ved større fodboldkampe i Danmark.

Det viser tal fra Rigspolitiet, og justitsminister Peter Hummelgaard (S) kalder det "helt og aldeles uacceptabelt".

"Tallene er bekymrende, for de viser, at der er tale om et vedvarende problem, og for mig at se har vi at gøre med en kultur, hvor det er legitimt at begå vold mod politiet", siger Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse.

Ifølge Rigspolitiet bliver betjente for eksempel udsat for vold i form af spark eller bliver ramt i hovedet af sten. Senest var der omfattende ballade, da FC København og Brøndby tørnede sammen 1. september.

"Vi så absurde scener, sidste gang Brøndby IF og FCK spillede mod hinanden, og nu skal klubberne mødes igen på søndag. Jeg håber derfor også, at klubberne tager et større ansvar, så vi ikke er vidner til de samme voldsomme episoder", siger Peter Hummelgaard.

I 91 af de 149 skadestilfælde i de seneste ti år har betjente fra enten Københavns Vestegns Politi eller Københavns Politi været involveret.

12 tilfælde er sket i andre politikredse på Sjælland, 15 er fra Fyn, og 31 gange er skaden sket for en betjent i Jylland.