Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kasakhisk cykelrytter suspenderet af UCI og fyret af sit hold: Testet positiv for doping

Ilkhan Dostiyev konkurrerer i Tour de La Provence i Marseille i sidste måned.
Ilkhan Dostiyev konkurrerer i Tour de La Provence i Marseille i sidste måned.ČTK / imago sportfotodienst / Fotoreporter Sirotti Stefano
Ilkhan Dostiyev, en lovende cykelrytter fra Astanas reservehold, er blevet suspenderet af UCI efter at være blevet testet positiv for et dopingstof i juli, meddeler hans hold tirsdag.

"Cykelrytteren har indrømmet at have brugt det forbudte stof og har givet forklaringer til holdet og UCI," skriver Astana i en erklæring.

"Ilkhan Dostiyev blev øjeblikkeligt suspenderet, og hans kontrakt blev ophævet," bekræfter holdet.

Ifølge UCI's liste over dopingsyndere, der blev opdateret mandag, blev kasakheren testet positiv 30. juli for CERA, et tredjegenerations EPO, der stimulerer produktionen af røde blodlegemer.

På det tidspunkt deltog han i Tour of Hainan i Kina.

Dostiyev var en af de lovende cykelryttere på Astanas reservehold, hvis hovedhold ledes af Alexandr Vinokourov, som blev udelukket i to år efter at være blevet testet positiv for bloddoping under Tour de France i 2007.

Dostiyev viste et glimt af sit potentiale, da han blev nummer to i Tour of Rwanda i februar.

"Vi havde store forhåbninger til ham," fortæller Alexandr Shushemoin, sportsdirektør for Astanas udviklingshold, i en udtalelse.

"Jeg kan med fuldstændig sikkerhed forsikre jer om, at Astana Qazaqstan Development Team ikke har nogen forbindelse til denne hændelse," tilføjer han.