Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kroatien er presset inden mødet med Danmark - Spiller for overlevelse til VM

Luka Cindric fremhæves af flere eksperter som en af Kroatiens største profiler.
Luka Cindric fremhæves af flere eksperter som en af Kroatiens største profiler.Profimedia
Kroatien er et land der lever og ånder for sport, og denne i VM-turnering er der brug for lidt kunstigt åndedræt. Det håber kroaterne kommer i opgøret mod Danmark torsdag aften.

Kroatien har desperat brug for en sejr over Danmark, og det kan godt få indflydelse på hvordan kroaterne møder op til kamp.

”Et såret kroatisk mandskab er altid farligt. Og det er de lidt efter det store nederlag til Egypten. De ved, at de skal slå Danmark for at have en realistisk chance i den her gruppe. Så de kommer for at prøve at sætte ild til det hele, og det bliver med stor fysik”, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Claus Møller Jacobsen til TV 2s hjemmeside.

Kroaterne der har mange skader hos flere profiler, vandt planmæssigt over USA og Marokko, men fik ørerne i maskinen i deres første kamp til VM, som var mod Egypten, i en kamp kroaterne tabte med 31-22.

Claus Møller Jacobsen siger til TV 2 omkring hvad Danmark kan forvente i kampen torsdag aften:

”Det er de store drenge inde i midten som Musa, der tager sig af de defensive pligter. Formentlig også en del 5:1-forsvar med Duvnjak fremme. Og så har de masser af lækre boldspillere. Blandt andre Karacic og Cindric, som spiller i FC Barcelona”.

Kroatien der tidligere har høstet guldmedaljer, blandt andet ved OL og VM står også foran eller endda måske midt i et generationsskifte. Anders Eggert fortæller til TV 2:

”De har mange gode spillere, men det er nogle spillere, der er forbi deres storhedstid. Cindric er fantastisk i Barcelona, men lever ikke op til det, vi har set frem ham tidligere. Duvnjak har været en stor profil i 15 år, men er heller ikke på samme niveau som før. Og så mangler de lidt på målmandsposten”.

Danmark har overhånden mod Kroatien i de indbyrdes opgør. Seneste sejr til Kroatien daterer sig tilbage til OL i 2016. Ved EM i 2022 vandt Danmark med 27-25, og ved VM i Egypten i 2021, deler Danmark tæv ud og vandt med hele 38-26.