Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kunne ikke forsvare førertrøje: Cecilie Uttrup Ludwig misser sejr i Australien

Cecilie Uttrup Ludwig vandt noget overraskende lørdagens etape og kørte sig samtidig i løbets førertrøje i Tour Down Under.
Cecilie Uttrup Ludwig vandt noget overraskende lørdagens etape og kørte sig samtidig i løbets førertrøje i Tour Down Under.Brenton Edwards/AFP
Det blev ikke til en samlet sejr i etapeløbet Tour Down Under for den danske FDJ-rytter Cecilie Uttrup Ludwig, selv om hun startede dagen i førertrøjen.

Efter tre etaper slutter hun som nummer ni i løbet, der blev kørt i Australien.

I stedet blev det tidligt søndag dansk tid til en sejr til australske Sarah Gigante, der også vandt tredje og sidste etape i løbet.

Uttrup Ludwig sluttede et minut og to sekunder efter Gigante.

Også danske Amanda Poulsen kørte med ved løbet i det sydvestlige Australien for Team Bridgelane. Hun slutter som nummer 79.

Uttrup Ludwig triumferede lørdag med etapesejr og tog dermed førertrøjen. Hun spurtede sig klart forrest på den stigende afslutning i Stirling, hvor hun endte med at slutte mere end en cykellængde foran sin italienske forfølger.

Etapesejren lørdag var 28-årige Uttrup Ludwigs 18. professionelle sejr i karrieren.

Tre af sejrene kom i 2023, hvor hun desuden tog VM-bronze med hjem fra Glasgow i august, hvilket indbragte hende en plads blandt de 15 nominerede til prisen Årets Sportsnavn hos Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Mændenes udgave af Tour Down Under starter tirsdag og består af seks etaper.