Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kvindehold havde målforskel på 78-0, men vandt stadigvæk ikke deres division

SID
Nogle gange fungerer tingene anderledes i Sverige.
Nogle gange fungerer tingene anderledes i Sverige.Profimedia
De kvindelige fodboldspillere i den svenske klub Ängelholms FF er gået viralt efter en særlig mærkværdig sæson. Holdet tabte ikke en eneste af deres 18 kampe i den sjettebedste række "Division 4 nordvästra Skane" og opnåede en målforskel på 78-0 - men vandt stadig ikke rækken. Efter 15 sejre og tre clean sheets manglede de et enkelt point, og Ljungbyheds IF tog titlen og den direkte oprykning.

"Det var en syg sæson," siger træner Ulf Johansson til Aftonbladet: "Jeg er så stolt af den, fordi så mange hold forsøgte at bryde nullet." I sæsonens sidste fem kampe havde han bemærket, hvordan modstanderne havde ændret deres taktik med det formål at score for enhver pris. "De var næsten ligeglade med, at de tabte."

Men målmand Nellie Bengtsson holdt altid buret rent. "Det var lidt kedeligt i visse kampe," siger hun med et smil. Den 17-årige målvogter fik lidt forandring, da hun omsatte et straffespark - og kiggede på Internettet efter kampene. Der blev svenskernes usædvanlige statistik et hit, og adskillige medier i ind- og udland rapporterede også om nysgerrigheden.

"Det er fantastisk," siger Bengtsson til den norske tv-station NRK, "det føles helt uvirkeligt, at det er blevet så stort. Det er aldrig sket før, og det er meget surrealistisk."

Statistikeksperter bliver mindet om AC Perugia, som var ubesejret i Serie A i 1978/79, men som kun blev nummer to. Eller CD Ourense i Spanien, som vandt alle 30 kampe i den femtebedste række i 1967/68, men som mislykkedes i oprykningsspillet.

Måske bliver der alligevel en lykkelig slutning for Ängelholm: Hvis Bengtsson også holder buret rent i den afgørende playoff-kamp om oprykning på søndag.

Omtaler