Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Længdespringer anklages for at have snydt sig til OL i Tokyo

Længdespringer anklages for at have snydt sig til OL i Tokyo
Længdespringer anklages for at have snydt sig til OL i TokyoProfimedia
En længdespringer og to officials fra Albanien risikerer at blive udelukket, efter at de anklages for at have indsendt falske oplysninger, der hjalp atleten med at få en plads ved OL i Tokyo sidste år.

The Athletics Integrity Unit sagde fredag i følge ESPN, at den havde sigtet længdespringeren Izmir Smajlaj og det albanske baneforbunds præsident Gjergj Ruli og generalsekretær Nikolin Dionisi for disciplinære forseelser efter en konkurrence afholdt i Albanien i maj 2021, to måneder før OL i Tokyo. De er alle midlertidigt suspenderet, indtil sagen er løst.

Smajlaj vandt konkurrencen med et spring på 8,16 meter som var ny albansk rekord.

"Angiveligt blev der indsendt falsk information til World Athletics og AIU for at understøtte for dette konkurrenceresultat," siger AIU.

Smajlajs resultat var ikke godt nok til direkte at kvalificere sig til OL, men han fik en plads under "universalitetsreglen", der tillader lande at sende en mandlig og kvindelig atlet til de olympiske atletik-konkurrencer. Disse atleter skal stadig ansøge og vise dokumentation for deres "tekniske niveau" og erfaring med internationale begivenheder for at overtale embedsmænd til at give dem en plads.

Smajlaj sprang 7,86 meter ved OL og formåede ikke at kvalificere sig til finalen.

AIU sagde i september, at Albanien var et af syv lande på en "overvågningsliste over konkurrencemanipulation" sammen med Tyrkiet, Usbekistan, Moldova, Georgien, Kirgisistan og Armenien.

Det er ikke første gang, at atleter angiveligt har manipuleret med resultater. Svømningens internationale organ, FINA, sagde sidste år, at de havde registreret "mistænkelig adfærd" omkring to svømmestævner i Uzbekistan lige før OL og nægtede at anerkende resultaterne. En indisk svømmer, der deltog i et af stævnerne, sagde, at resultaterne var falske, og at han var blevet tilbudt bestikkelse for at holde mund.