Jonas Vingegaard efter sejr på kongeetapen: Jeg følte mig god i dag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jonas Vingegaard efter sejr på kongeetapen: Jeg følte mig god i dag

Vingegaard lader sig hylde efter etapesejren.
Vingegaard lader sig hylde efter etapesejren.Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Jonas Vingegaard understregede at formen er hvor den skal være, da han satte alle konkurrenterne til vægs på kongeetapen i Critérium du Dauphiné.

Den danske Jumbo-Visma kaptajn var selvfølge glad, da han efter etapen deltog i vinderinterviewet med medierne.

“Jeg følte mig god i dag og ville gå for sejren. Drengene arbejdede hårdt og vi havde en plan. Jeg er virkelig glad for at tage sejren og at det betalte sig at angribe. Der skal lyde en stor tak til alle mine holdkammerater”, siger Vingegaard, der med etapesejren cementerede sin førsteplads i det samlede klassement.

“Det sidste bjerg var hårdt, men vi havde aftalt, at jeg skulle give den fuld gas og angribe når de ikke kunne mere. Det var det, der skete, og heldigvis kunne jeg gå alene i mål. Det er jeg rigtig glad for”, siger Tour-favoritten efter at være kommet i mål 41 sekunder foran Adam Yates.

Søndag køres den sidste etape, og den danske rytter har allerede taktikken klar.

“I morgen er en ny dag. Vi får at se i morgen, hvordan jeg føler. Men vi går nok indtil det med et defensivt udgangspunkt", siger Vingegaard, som til sidst forholdt sig til en potentiel samlet sejr i Critérium du Dauphiné.

“Det et af de største løb at vinde, så det ville være meget stort. Jeg har altid drømt om bare at køre løbet, så det vil være en ære at vinde”, slutter Jonas Vingegaard.

Skulle Vingegaard vinde løbet samlet, bliver han den anden dansker efter Jakob Fuglsang, der vinder løbet.