Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Snu australier sejrer i Pogačar-comeback: Timer spurt til perfektion

Det imposant citadel i Québec satte fredag aften dansk tid pittoreske rammer for GP de Québec.
Det imposant citadel i Québec satte fredag aften dansk tid pittoreske rammer for GP de Québec.Profimedia
Det blev til australsk sejr, da der fredag aften blev kørt GP de Québec i Canada. Trods ihærdige angrebsforsøg fra Julian Alaphilippe og Tadej Pogačar på den afgørende runde, sluttede løbet i en reduceret spurt, hvor 33-årige Michael Matthews altså var hurtigste mand med en veltimet spurt.

Flere af verdens stærkeste cykelryttere varmer denne weekend op til årets VM i landevejscykling i Canada, hvor de to endagsløb GP de Québec og GP de Montréal. Fredag aften dansk tid var det førstnævnte, der blev afviklet.

Her skulle 201,6 kuperede kilometer afvikles i Québec, hovedstaden i den canadiske provins af samme navn, fordelt på 15 runder omkring citadellet i den fransktalende by med over 2.500 højdemeters klatring undervejs.

Selvom den slovenske gigant Tadej Pogačar var til start for første gang siden sommerens sejr i Tour de France, blev det ikke til nok en sejr for Giro d’Italia- og Tour-vinderen, der i stedet måtte se sin gode kammerat, australske Michael Matthews, passere målstregen som første mand.

På de afgørende kilometer forsøgte Pogačar sig ellers med et angreb, men UAE Team Emirates-stjernen kunne ikke vippe belgiske Arnaud De Lie, vinderen af årets PostNord Danmark Rundt, af sit baghjul, og så endte det hele i en større spurt.

Inden Pogačar forsøgte sig, var det dog Team Visma-Lease a Bike, der var i offensiven, da amerikanske Matteo Jorgenson forsøgte sig med et angreb med lidt over 10 kilometer til målstregen. Den alsidige 25-årige amerikaner fik sågar opbygget et forspring på 25 sekunder undervejs, men på sidste omgang blev hullet altså lukket.

Her var det i første omgang Soudal Quick-Steps erfarne franskmand, den 32-årige dobbelte verdensmester Julian Alaphilippe, der var animerende, men franskmanden fik både Tadej Pogačar og Arnaud De Lie med, mens også De Lie havde to holdkammerater fra Lotto Dstny, Maxim Van Gils og Jenno Berckmoes, med sig helt fremme.

Derfor så Pogačar sig nødsaget til at forsøge at slippe alene afsted, men her viste De Lie storform, da belgieren sad klistret til det slovenske baghjul, og på de afgørende kilometer kunne Van Gils og Berckmoes, der var kommet frem til de to forreste igen og nu var trukket i arbejdstøjet for kaptajn De Lie, ikke holde det jagtende felt stangen.

Her, i feltet, var det netop dagens vinder, 33-årige Michael Matthews, der fik timet sin spurt til perfektion, og Team Jayco AlUla-rytteren kunne derfor for tredje gang i karrieren fejre sejr i GP de Québec.

På de afgørende meter kom eritreiske Biniam Girmay ellers ganske hurtigt, men målstregen kom ligeledes for hurtigt for Intermarché-Wanty-profil, der måtte tage til takke med andenpladsen, mens franske Rudy Molard blev nummer tre.

Mens Tadej Pogačar sluttede som nummer syv og Arnaud De Lie som nummer 13, blev fredagens bedste dansker Red Bull-Bora-Hansgrohes 23-årige Frederik Wandahl, der flot holdt sig til og sluttede som nummer 16.

Sejren i Québec er nummer 42 i karrieren for Michael Matthews, der i 2018 vandt både GP de Québec og GP de Montréal. Sidstnævnte køres søndag, og her er australieren ligeledes til start, hvorfor der altså er mulighed for at gentage kunststykket fra 2018.