Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cavendish trækker sig sandsynligvis tilbage efter sidste Tour de France-etape

Cavendish skriver autografer til fans
Cavendish skriver autografer til fansReuters
Den britiske cykelrytter Mark Cavendish vil sandsynligvis trække sig tilbage efter den sidste etape af Tour de France på søndag, efter at han endelig har nået sin ambition i år om at slå rekorden for flest etapesejre i Touren.

Cavendish var den anden cykelrytter, der startede den individuelle tidskørsel fra Monaco til Nice, som afslutter dette års Tour, og han så følelsesladet ud, da han vinkede til publikum på vej mod målstregen.

"Det handlede bare om at nyde det. Der var ikke noget pres på mig i dag, hvilket er mærkeligt for en sidste etape i Touren. Jeg vidste, at min familie ventede ved målstregen, og det var bare at absorbere det," sagde Cavendish.

"Jeg tror, jeg fik alle følelserne af vejen i går, og jeg kunne bare nyde det i dag, tror jeg."

På spørgsmålet om, hvorvidt dette virkelig var hans sidste løb, holdt Cavendish en pause og sagde: "Sandsynligvis, ja."

Han havde tidligere annonceret sin pensionering i maj sidste år, men blev overbevist om at udskyde sin beslutning i oktober af sit Astana-Qazaqstan-hold for at gøre et sidste forsøg på at få rekorden for etapesejre i Tour de France for sig selv.

The Manx Missile havde haft 34 etapesejre sammen med Eddy Merckx siden 2021, og efter at være styrtet ud af sidste års løb var det ikke sådan, han ønskede at slutte.

Cavendish, som vandt sin første Tour de France-etape tilbage i 2008, realiserede sin drøm, da han sprintede sig til succes på femte etape i år, hans 165. sejr i karrieren, inklusive VM-titlen på landevej i 2011.

Isle of Man-borgeren vandt også en individuel sølvmedalje på banen ved OL i Rio i 2016 og har vundet tre verdensmesterskaber på banen i Madison-disciplinen i sin karriere.

"Jeg har været meget, meget heldig at have den karriere, jeg har haft, at arbejde med de mennesker, jeg har, at møde de mennesker, jeg har, og at være i stand til at udleve en drøm, som alle drømmer om," sagde Cavendish.

"Selvfølgelig kommer jeg tilbage til Tour de France, selv som tilskuer. Det har været mit professionelle liv i 18 år, 16 år, jeg ved det ikke engang.

"Og det har været en del af mit liv og mine drømme i meget længere tid end det, 30 år nu. Jeg er sikker på, at det altid har været der."