Evenepoel dæmper forventningerne: Pogacar er uovervindelig

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Evenepoel dæmper forventningerne: Pogacar er uovervindelig

Evenepoel tror ikke på, at han kan slå Pogacar.
Evenepoel tror ikke på, at han kan slå Pogacar.AFP
Remco Evenepoels Tour de France-debut er omgærdet af stor spænding, men den stærke belgier har selv begrænsede forventninger til sin første dans med cykelsportens største cirkus.

Han regner ikke med, at han kan udgøre nogen trussel i kampen om den samlede sejr.

For mens den forsvarende mester, Jonas Vingegaards, tilstand er et åbent spørgsmål, demonstrerede den anden topfavorit, Tadej Pogacar, skræmmende styrke i Giro d'Italia i maj.

"Hvis Tadej Pogacar er rask og på toppen, er han uovervindelig. Han var meget stærk i Giro d'Italia, og han bliver endnu stærkere her," siger Remco Evenepoel.

Han regner også med, at Vingegaard vil være med fremme, selv om signalerne fra Visma-holdet har været svære at tolke.

"Hvis man skal tro Visma, er han ingen steder. Ifølge deres udsagn er han her ikke for at kæmpe for podiet. Men det er Jonas Vingegaard, så han skal nok ende med at være helt oppe blandt de bedste," siger Remco Evenepoel.

Den 24-årige belgier vandt Vuelta a España i 2022 og har hentet et væld af sejre i kortere etapeløb og endagsræs.

Hidtil har Quick-Step-ledelsen tøvet med at sende ham til Tour de France. Velsagtens fordi det traditionsrige klassiker- og sprinterhold ikke havde folk nok, der kunne støtte ham i de forskellige terræner.

Men nu er Evenepoel omsider klar til at gøre sit indtog i verdens største cykelløb. Og det sker uden krav om en samlet topplacering.

"Jeg håber at komme ud af løbet med en etapesejr, og at jeg når hele vejen til mål i Nice. Det vil være en succes. Derudover handler det om at forbedre mig som etapeløbsrytter, og jeg vil forsøge at holde mig fremme med de bedste så længe som muligt. Det vil være et acceptabelt Tour de France for mig," siger Evenepoel.

Allerede på lørdagens hårde 1. etape kan han komme i spil til en etapesejr, når feltet skal køre mere end 200 kilometer med en lang række stigninger.

Selv sender han dog favoritværdigheden mod Danmark.

"Hvis Mads Pedersen er i god form, forventer jeg, at han kan overleve de hårde stigninger inden nedkørslen mod mål. I mine øjne er han og Wout van Aert to af de store favoritter," siger Remco Evenepoel.