Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Farvel til sprinteretaper og goddag til de afgørende dage i bjergene

Der er lagt op til masser af dueller mellem Vingegaard og Pogacar de kommende dage.
Der er lagt op til masser af dueller mellem Vingegaard og Pogacar de kommende dage.ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
Hvis Jonas Vingegaard skal vinde sit tredje Tour de France i træk, så kræver det, at han toppræstere i de kommende dage i bjergene.

Efter en hvildedag mandag og en flad etape, der nærmest blev brugt som restitutionstur for klassementsrytterne, er Tour de France-feltet nu klar til at indtage bjergene i Frankrig. 

Normalt har sprinterne altid noget at se frem til i Touren, når de på sidste dag skal spurte om hæderen på den ikoniske etape, der slutter på Champs-Élysées, men sådan er det ikke i år. Grundet OL, som afholdes i Paris, er traditionen ændret. 

Der er ikke flere sprinteretaper, og derfor kommer klassementsfolket til at være i centrum de sidste dage i Touren.

Onsdag venter 17. etape, hvor feltet skal køre fra Saint-Paul-Trois-Chatéaux til Superdévoluy, og selvom etapen ikke byder på voldsomme stigninger, så er der anledning til en hektisk afslutning.

De 177,8 kilometer er stødt stigende hele vejen, bortset fra et par nedkørsler. Der kommer dog tre bjerge indenfor de sidste 30 kilometer, og det kan skabe kaos. Feltet skal forbi en kategori 2- og en kategori 1-stigning, inden de slutter op ad en kategori 3-stigning. 

Nogle korte og hurtige stigninger, som passer godt til feltets førende rytter Tadej Pogacar, mens Jonas Vingegaard skal forsøge at holde sig i live i kampen om den samlede sejr.

Hvis Jonas Vingegaard formår at holde tidsforskellen ned, så får han muligheden for at presse Pogacar i bjergene på 19. og 20. etape, hvor bjergene bliver særligt modbydelige.