Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Favoritkvartet dominerer enkeltstart: Ingen kan hamle op med regerende verdensmester

Remco Evenepoel hentede fredag nok en sejr på enkeltstart.
Remco Evenepoel hentede fredag nok en sejr på enkeltstart.Cesar Manso/AFP
Remco Evenepoel formåede fredag at leve op til favoritværdigheden, da den forsvarende verdensmester i enkeltstart sejrede på syvende etape af årets Tour de France, belgierens første etapesejr i Tour de France i karrieren.

Fredag skulle Tour de France’s første af i alt to enkeltstarter afvikles med 25 kilometer mellem Nuits-Saint-Georges og Gevrey-Chambertin, og det blev en dominerende præstation af de fire forhåndsfavoritter med blandt andre danske Jonas Vingegaard.

Selvom danskeren leverede en fornem præstation med det grimme styrt i Baskerlandet Rundt in mente, kunne han ikke hamle op med sine tre umiddelbare konkurrenter i kampen om den samlede sejr i årets Tour de France.

I stedet blev det den forsvarende verdensmester i enkeltstart, det belgiske tempofænomen Remco Evenepoel, der løb med etapesejren foran slovenske Tadej Pogačar i den gule førertrøje, der altså endte med at smide omtrent 10 sekunder til belgieren.

Det lignede ellers længe, at den belgiske tempoekspert Victor Campenaerts skulle opnå en absolut topplacering, efter den 32-årige Lotto Dstny-rytter havde kørt en forrygende enkeltstart, hvor han særligt på etapens afsluttende kilometer var imponerende stærk.

Også den franske vinder af anden etape, Arkéa-B&B Hotels’ Kévin Vauquelin, kørte en flot enkeltstart og lå længe som nummer to, men da de fire forhåndsfavoritter Vingegaard, Pogačar, Evenepoel og Roglič rullede over målstregen, var det altså alle fire i bedre tider end både Campenaerts og Vauquelin, der dermed måtte se sig henvist til femte- og sjettepladsen.

Fredagens helt store skuffelse var Pogačar spanske holdkammerat på UAE Team Emirates, det unge stortalent Juan Ayuso, der blot slutter som nummer 15 hele et minut og 18 sekunder efter Evenepoel, mens også Ayusos landsmand, INEOS Grenadiers-kaptajn Carlos Rodríguez, måtte konstatere tidstab på over et minut.

Også EF Education-EasyPosts 23-årige irer, Ben Healy, der både i 2020 og 2023 blev irsk mester på enkeltstarten, kørte en flot enkeltstart og slutter som nummer ni på etapen, mens Vingegaards amerikanske løjtnant, Matteo Jorgenson, Pogačars portugisiske ditto, João Almeida, og den schweiziske tempospecialist, Stefan Küng, runder top-10 af som henholdsvis nummer syv, otte og 10.

Dermed beholder Pogačar sin gule førertrøje, mens Jonas Vingegaard altså må indkassere et tidstab på omtrent 40 sekunder til Evenepoel, et halvt minuts penge til Pogačar, samt ganske få sekunder til sin tidligere holdkammerat, Primož Roglič, der endte med at snuppe tredjepladsen.

Lørdag venter en ganske kuperet etape, der kunne være oplagt for feltets lykkeriddere, når 183 kilometer skal tilbagelægges mellem Semur-en-Auxois og Colombey-les-Deux-Eglises. Her venter lidt over 2.300 højdemeter undervejs med fem kategoriserede stigninger, der dog alle er i enten fjerde eller tredje kategori.