Fugtig tørrekælder har rustet dansker til Tour-varmen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fugtig tørrekælder har rustet dansker til Tour-varmen

Christopher Juul-Jensen holder må improvisere i Danmark.
Christopher Juul-Jensen holder må improvisere i Danmark.Profimedia
Årets Tour de France tegner til at blive endnu en bagende varm udgave af det berømte cykelløb. De første etaper blev kørt i temperaturer på den gode side af 35 grader, og også i denne uge forventes høje temperaturer i Sydfrankrig.

Men selv om Christopher Juul-Jensen insisterer på at bo og træne i Danmark og afskyr lange træningslejre i udlandet, har han foreløbig ikke haft problemer med at knokle i timevis i heden.

Måske er noget af forklaringen, at han har forberedt sig ved at køre på kondicykel i en alternativ svedehytte mellem fyldte tørresnore hjemme i kælderen.

"Jeg tilbringer en del timer nede i en opvarmet kælder. Det har indtil videre hjulpet kroppen til at forberede sig på varmechokket."

"Jeg holder fast i at træne så meget som muligt i Danmark. Men der er stadig ting, man kan skrue på, selv om man er derhjemme," siger den rutinerede Jayco-hjælper.

I ugerne op til Tour de France tilbragte han hver dag en time i underetagen, når den almindelige landevejstræning var overstået.

"I kælderen er det omkring 27 grader, men der bliver også tørret tøj dernede, så det er rimelig fugtigt. Det er ekstremt ubehageligt, men hellere det end at tilbringe tre uger på et bjerg," siger han.

Christopher Juul-Jensen, der på lørdag fylder 35 år, er i gang med karrierens syvende Tour de France.