Hård Tour-afslutning kan få sprintere til at stå af i utide: Svært at holde dampen oppe

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hård Tour-afslutning kan få sprintere til at stå af i utide: Svært at holde dampen oppe

Mark Cavendish har, sammen med danske Michael Mørkøv, allerede sat over en time til på årets to første Tour de France-etaper.
Mark Cavendish har, sammen med danske Michael Mørkøv, allerede sat over en time til på årets to første Tour de France-etaper.ASO/Charly Lopez
Paris er optaget af OL-forberedelser, og det giver en helt anderledes afslutning på Tour de France, end man er vant til.

Løbet styrer ikke blot uden om den franske hovedstad; den traditionelle paradeetape, der slutter med "sprinternes verdensmesterskab" er også aflyst i år.

Og det kan betyde, at mange af de hurtigste folk forlader løbet i utide, mener Michael Mørkøv, der er løjtnant for veteransprinteren Mark Cavendish.

"I den sidste uge kan det godt blive svært at holde dampen oppe for sprinterne. Det er lidt ærgerligt, at der ikke ligger en sprinteretape blandt de sidste tre. Så havde der været noget at køre efter," siger Mørkøv.

Sprinternes Tour de France begynder reelt mandag på 3. etape, der har løbets første forholdsvis flade ruteprofil.

I de efterfølgende to uger er der yderligere en god håndfuld etaper, der meget vel kan ende med en sprint. Men når Touren går ind i sin tredje uge, tynder det ud.

Den første etape efter anden hviledag er flad, men så er festen også forbi. Der er lagt op til hård klassementkamp i den sidste weekend med to bjergetaper og en afsluttende enkeltstart.

Spørgsmålet er, om Fabio Jakobsen, Mark Cavendish og de øvrige sprintere har mod på det, hvis de ikke er inde i billedet til den grønne pointtrøje.

"Motivationen for at køre den sidste uge vil ikke være særlig stor - ud over at det selvfølgelig er en præstation i sig selv at gennemføre Tour de France," lyder det fra Michael Mørkøv.

Selv regner han dog med at køre Touren til ende, uanset om Cavendish er med i løbet eller ej. Han mener, at de afsluttende løbsdage vil være den bedste optakt til OL, hvor Mørkøv både skal køre landevejsløb og pointløb.