Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jonas Vingegaard overtager førertrøje i Polen i belgisk triumf

Jonas Vingegaard overtager førertrøje i Polen i belgisk triumf
Jonas Vingegaard overtager førertrøje i Polen i belgisk triumfProfimedia
Selvom Jonas Vingegaard stadig ikke er på toppen efter sin skade og Tour de France, så er det lykkes ham at køre sig i førertrøjen i Polen Rundt.

15,5 kilometers hård enkeltstart var det som rytterne i Polen Rundt stod over for i dag. Der var store forventninger til danske Jonas Vingegaard, som havde gode muligheder for at køre sig selv op på en samlet førsteplads i klassementet. Vingegaard kørte en stærk enkeltstart, hvilket rakte til en andenplads på etapen, mens det var mere end rigeligt til at indtage den samlede førsteplads.

Det var kun belgieren Tim Wellens, der var hurtigere en Jonas Vingegaard på dagens etape, og han kunne derfor lade sig hylde som dagens etapevinder.

Etapen ifølge Ritzau

Inden etapen var Vingegaard nummer fire, men danskeren overhalede tre rivaler i toppen af klassementet.

Vingegaard blev sendt ud på ruten som den fjerdesidste rytter, og han havde god fart i cyklen fra start.

Længe lå den dobbelte danske Tour de France-vinder og kæmpede med om etapesejren, men Wellens viste sig at have kørt en anelse bedre.

EF-rytteren Mikkel Honoré blev næstbedste dansker som nummer 15. Han var 55 sekunder efter vinderen. I den samlede stilling er Honoré nummer otte - 49 sekunder efter Vingegaard.

Jakob Fuglsang fra Israel-Premier Tech og Mads Pedersen fra Lidl-Trek blev nummer 29 og 30 på tirsdagens enkeltstart - begge 1 minut og 23 sekunder efter Wellens.

Fuglsang er samlet nummer 17 med 1 minut og 14 sekunder op til Vingegaard.

Polen Rundt består af syv etaper. Efter tirsdagens enkeltstart kommer de næste fem etaper til at foregå i kuperet terræn. Sidste etape køres søndag.