Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mark Cavendish bekræfter, at han har kørt sit sidste Tour de France

Mark Cavendish vinker til publikum i Nice efter Tour de France.
Mark Cavendish vinker til publikum i Nice efter Tour de France.Reuters
Den britiske cykelrytter Mark Cavendish har bekræftet, at han har deltaget i sit sidste Tour de France, efter at han endelig har slået rekorden for flest etapesejre i Touren.

Mark Cavendish havde siden 2021 ligget på 34 etapesejre sammen med Eddy Merckx, men i år spurtede han sig til sejr på femte etape og gjorde rekorden til sin helt egen, og nu kan han takke af med stil.

"Jeg synes, det er på tide nu. Jeg har kørt 15 Tours de France, og jeg har skabt nogle utrolige minder fra Tour de France," siger Cavendish til Reuters.

"Dette løb har givet mig et liv, jeg kun kunne drømme om. Det har givet mig de største opture og de laveste nedture."

Cavendish kunne slappe af på søndagens sidste etape, en individuel tidskørsel fra Monaco til Nice, en ændring i forhold til den sædvanlige sprintafslutning i Paris på grund af de kommende olympiske lege i den franske hovedstad.

"I år var afslutningen anderledes end normalt. Normalt har Tour de France denne utrolige afslutning på Champs-Elysees i Paris, og som sprinter er det altid et pres," siger Cavendish.

"Det er verdensmesterskaberne for sprintere på Champs-Elysees, så for at komme dertil har du stadig presset på den sidste dag, hvor du stadig skal prøve at præstere.

"En tidskørsel er ikke noget, jeg føler mig presset af, fordi jeg ikke kan vinde, så jeg kunne virkelig nyde det. Jeg kunne virkelig nyde folkemængderne og virkelig nyde og absorbere, hvad Tour de France tilbyder uden noget pres på den sidste dag."

Cavendish havde annonceret sin pensionering sidste år, men skiftede mening i et forsøg på at slutte på den måde, han ønskede, efter at være styrtet i sidste års Tour.

"Ja, vi fortsatte. Jeg elsker at køre på min cykel. Jeg er så heldig at få lov til at gøre det, jeg elsker, som et job," fortæller han.

"Så jeg fik lov til at køre på min cykel i endnu et år, jeg fik lov til at køre den mest utrolige sportsbegivenhed på planeten, Tour de France, og jeg fik lov til at afslutte den, som jeg ville, så det var det hele værd."

Han kommer måske aldrig til at køre endnu en Tour, men cykling vil helt sikkert være en del af Cavendishs fremtid.

"Jeg forlader aldrig sporten, det er helt sikkert, jeg elsker cykling. Den har givet mig, hvad jeg har," siger Cavendish.

"Lige nu vil jeg bare bruge tid sammen med min familie, som jeg gør efter hvert Tour de France."