Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Overrasket Pogacar uddelte klø: Meget bedre end forventet

Overrasket Pogacar uddelte klø: Meget bedre end forventet
Overrasket Pogacar uddelte klø: Meget bedre end forventetProfimedia
Tadej Pogacar fik langt mere ud af sit angreb på Jonas Vingegaard på lørdagens Tour de France-etape, end han havde forventet.

Det siger manden i den gule førertrøje efter at have distanceret sin danske rival med 39 sekunder på den første etape i Pyrenæerne.

Pogacar satte sit angreb ind med fire en halv kilometer tilbage og formåede trods den relativt korte distance at slå et stort hul til Vingegaard.

"Jeg troede, at jeg kunne tage nogle få sekunder, men det her er selvfølgelig meget bedre", siger Pogacar i vinderinterviewet

Inden han selv accelererede sendte han sin løjtnant Adam Yates i udbrud. Briten slog et hul, og kort efter brugte Pogacar ham som forpost til sit eget angreb.

Taktikken lykkedes næsten til perfektion.

"Det var instinkt. Vi prøvede at gå efter en etapesejr. Adam angreb, og tvang Visma til at arbejde. Jeg tænkte, at hvis jeg kunne lukke hullet op til Adam, ville han måske kunne hjælpe mig lidt. Stor tak til alle mine holdkammerater", siger Pogacar.

Han fører nu med 1 minut og 57 sekunder ned til Vingegaard, der rykkede op på andenpladsen foran Remco Evenepoel. Etapesejren var Pogacars 13. i karrieren.

"At vinde 13 Tour de France-etaper var ikke noget, jeg turde drømme om, da jeg var barn. Jeg så Mark Cavendish vinde mange etaper og mente, at han var fra en anden planet. Man skal følge sine drømme", siger Pogacar.