Pogačar-chef om Vingegaards Tour-start: "Det er kun rigtigt"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pogačar-chef om Vingegaards Tour-start: "Det er kun rigtigt"

I tre indbyrdes Tour de France-dyster har Jonas Vingegaard trukket sig sejrrigt to gange mod Tadej Pogačar.
I tre indbyrdes Tour de France-dyster har Jonas Vingegaard trukket sig sejrrigt to gange mod Tadej Pogačar.ASO/Pauline Ballet
Torsdagens nyhed om Jonas Vingegaards deltagelse i Tour de France har spredt sig over hele verden, og den er naturligvis heller ikke gået rivalernes næse forbi.

Hos Tadej Pogačars hold, UAE Team Emirates, ser ledende sportsdirektør Joxean Fernández Matxin frem til endnu en duel med Vingegaard og resten af Visma-mandskabet.

Han mener, at det er helt på sin plads, at Visma har udtaget danskeren, selv om han måske ikke er helt på toppen efter sit voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt.

"Det er kun rigtigt. Han har vundet Touren de seneste to år, og han må være motiveret for at prøve at vinde det bedste løb i verden igen. Jeg er ikke i tvivl om, at selv hvis han kun havde ti procents chance for at vinde, ville jeg have gjort det samme (taget ham med, red.)," siger Matxin til Cyclingnews.

Vingegaard kom galt afsted 4. april, hvor han punkterede en lunge og brækkede både ribben og kraveben. Siden har han kæmpet med tiden for at restituere og komme tæt på topformen inden Tour de France.

Torsdag meddelte Visma, at danskeren er med, når Touren skydes i gang næste lørdag i Firenze, og at han "vil være i stand til at kæmpe for et godt resultat."

Sidste år stod Pogačar i en lignende situation efter at have brækket hånden i Liège-Bastogne-Liège i april. Belært af de erfaringer vil Pogačars chef ikke blive overrasket, hvis man ser en lidt mere usikker udgave af danskeren.

"Det kan skabe en smule tvivl i hans hoved om, hvordan han er kørende. Vi havde den samme situation sidste år med Tadej. Du ønsker at vide, hvordan du er kørende. Hvordan dit niveau er sammenlignet med dine rivaler," siger Joxean Fernandez Matxin.