Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Pogacar skal køre sig VM-varm med gode canadiske minder

Pogacar glæder sig til smukke Canada
Pogacar glæder sig til smukke CanadaVINCENT JANNINK/ANP/AFP
Tadej Pogacar skal køre sine første løb siden Tour de France-sejren, når han stiller op i Quebec og Montreal.

Tour de France-vinder Tadej Pogacar er den store favorit til VM sidst på måneden. Ud over et par showløb lige efter Tour-sejren i juli har Pogacar ikke kørt løb siden opvisningen i de franske bjerge.

Nu skal VM-formen dog pudses af, og det sker i weekenden i Canada.

Det slovenske fænomen skal, flankeret af et stærkt UAE-hold, køre Grand Prix Cycliste de Quebec fredag og Grand Prix Cycliste de Montreal søndag. Begge er World Tour-løb.

"Jeg har haft en god pause fra løb, og jeg er spændt på at komme tilbage begyndende i Canada," siger Pogacar i en pressemeddelelse fra holdet.

"Det er et smukt sted i verden at køre cykelløb, og jeg har fantastiske minder fra løbet for to år siden."

Pogacar kørte løbene i 2022, hvor han sejrede i Montreal, mens han blev nummer 24 i Quebec. Sidste år vandt UAE-holdet i Montreal ved Adam Yates.

Igor Arrieta, Juan Ayuso, Finn Fisher-Black, Rafal Majka, Domen Novak og Tim Wellens udgør resten af holdet i år.

Tadej Pogacar har haft et forrygende 2024, hvor han lykkedes med den sjældne bedrift at vinde både Giro d'Italia og Tour de France i samme år.

Derudover har han også vundet monumentet Liège-Bastogne-Liège, nyklassikeren Strade Bianche samt etapeløbet Catalonien Rundt.

18 gange i år er han kommet først over målstregen på enten en etape eller i et endagsløb. Milano-Sanremo er faktisk det eneste løb, Pogacar har kørt, hvor han ikke har vundet løbet eller det samlede klassement, hvis det var et etapeløb. Her blev han nummer tre.

"Uanset hvad der sker resten af året, kan jeg være glad for, hvad jeg har opnået i år. Alt andet vil være en bonus," lyder det fra den snart 26-årige slovener.

"Min form er god, og jeg har fokus på at nyde og gøre det godt resten af sæsonen."

VM-linjeløbet køres 29. september i Schweiz på en stærkt kuperet rute, som passer Pogacar rigtig godt.