Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Var sat på hård stigning: Vingegaard sejrer over slovensk rival på dramatisk bjergetape

Jonas Vingegaard tog onsdag sin første sejr efter sit forfærdelige styrt i Baskerlandet Rundt i starten af april.
Jonas Vingegaard tog onsdag sin første sejr efter sit forfærdelige styrt i Baskerlandet Rundt i starten af april.Thomas Samson/AFP
Jonas Vingegaard hentede onsdag sin fjerde etapesejr i Tour de France i karrieren, da den 27-årige dansker fik skovlen under sin slovenske rival Tadej Pogačar.

For en stund lignede det, at slovenske Tadej Pogačar skulle køre samtlige konkurrenter agterud på onsdagens etape af Tour de France, etape nummer 11, men danske Jonas Vingegaard leverede et imponerende comeback og endte i sidste ende sågar med at slå sloveneren i en hård spurt.

Det var ellers en etape i Pogačars smag, der onsdag ventede fra Évaux-les-Bains til Le Lioran med adskillige kortere og stejle stigninger på de afgørende kilometer, hvor den 25-årige UAE Team Emirates-kaptajn kunne gøre brug af sin frygtindgydende acceleration. 

Netop denne acceleration brugte sloveneren til at skabe et stort hul på Puy Mary Pas de Peyrol, en stigning i første kategori, og med omtrent 30 kilometer til mål havde Pogačar således fået hægtet både Jonas Vingegaard, landsmand Primož Roglič, og det belgiske stortalent Remco Evenepoel af og så ud til at skulle lave et klassisk Pogačar-kup.

Men den forsvarende danske Tour-vinder sørgede i stedet for at finde sit eget tempo, i første omgang flankeret af sin forhenværende holdkammerat Primož Roglič, men sloveneren måtte i sidste ende slippe danskeren, der åbenlyst forsøgte at hente Pogačar henover toppen af Puy Mary Pas de Peyrol. Det lykkedes dog lige præcis ikke for Vingegaard, der på den efterfølgende nedkørsel blev distanceret af Pogačar og fik selskab af Roglič på ny og i sidste ende også Evenepoel.

Begge måtte dog, igen, konstatere, at danskeren var for stærk på stigningerne, for på den efterfølgende Col de Pertus, en stigning i anden kategori, fik Vingegaard både plantet sine konkurrenter og indhentet Pogačar, der så ud til at være på grænsen. Derfor skulle de to spurte om bonussekunderne på toppen af Col de Pertus, en spurt som Pogačar dog vandt med sin enorme eksplosivitet. 

At sloveneren var hårdt presset skulle dog blive endeligt bekræftet på målstregen, for her var danskeren simpelthen hurtigere i den afgørende tomandsspurt, hvor Pogačar ellers normalt er så suveræn. Til sine egen åbenlyst store overraskelse kunne Vingegaard række armene i vejret og fejre karrierens fjerde etapesejr i Tour de France foran sin slovenske rival.

Det var samtidig sejr nummer 35 i karrieren, og sejr nummer otte i indeværende sæson, for den 27-årige Team Visma-Lease a Bike-stjerne, der samtidig haler godt og grundigt ind på Remco Evenepoel, der dog fortsat indtager andenplads. Med bonussekunderne in mente blev det også til et enkelt sekunds gevinst over Pogačar, der altså fortsat er i gult.

Torsdag venter en over 200 kilometer lang etape fra Aurillac til Villeneuve-sur-Lot, hvor det meget vel kan blive en lykkeriddernes dag med en relativt kuperet etape med over 2.000 højdemeter undervejs, hvorfor det formentlig enten bliver enten en udbrydergruppe eller de mere klatrestærke sprintere, som eritreiske Biniam Girmay i den grønne pointtrøje, der skal kæmpe om etapesejren.