Vingegaards kanonstart løfter humøret hos Visma-chef: "Vi var meget bekymrede"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vingegaards kanonstart løfter humøret hos Visma-chef: "Vi var meget bekymrede"

Jonas Vingegaard nåede at vinde syv sejre i 2024 før sit styrt i Baskerlandet Rundt.
Jonas Vingegaard nåede at vinde syv sejre i 2024 før sit styrt i Baskerlandet Rundt.ASO/Billy Ceusters
Det var med nogen usikkerhed, at Visma startede Tour de France. Men efter holdkaptajn Jonas Vingegaards stærke indledning er humøret steget markant hos ledelsen på det hollandske mandskab.

Det beretter holdchef Richard Plugge inden tirsdagens etape.

"Jeg var i første omgang bare glad for, at han kom til start. Det var en stor præstation, at han nåede det. Vi var meget bekymrede for ham, da han lå på jorden i april."

"At han er blevet sportsmand igen og endda så god, at han kan være med i Tour de France, er en stor bedrift. Alt er positivt indtil nu. De første to dage var utrolige, og de giver en masse selvtillid til ham og holdet," siger Plugge.

Jonas Vingegaard brækkede ribben og kraveben og punkterede en lunge, da han styrtede i Baskerlandet Rundt. Da Tour de France begyndte, havde han ikke kørt et løb siden 4. april.

På Visma-holdet er der stor lettelse over, at Vingegaard tilsyneladende er kommet sig fysisk og mentalt over den ubehagelige oplevelse.

På søndagens hæsblæsende nedkørsel med Tadej Pogacar på San Luca-stigningen lignede han ikke en mand, der hev unødigt i bremsen.

"Vi vidste, at han fysisk var ved at komme tilbage til sit normale niveau. Vi kunne se, at han havde gode tal under træningen. Men træning og løb med 175 andre ryttere er to forskellige ting."

"Han er stadig en af de bedste nedkørere, hvilket han har været i flere år. Han har vist, at det (uheldet, red.) ikke er et problem for ham," siger Richard Plugge.

Tour de France kører tirsdag ind i de franske alper med Jonas Vingegaard på en samlet fjerdeplads. Han har samme tid som førende Richard Carapaz.