Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jonas Vingegaard springer Vueltaen over: For er at være ærlig, så er jeg udmattet

Jonas Vingegaard havde vundet de sidste to tours
Jonas Vingegaard havde vundet de sidste to toursReuters
Jonas Vingegaard (27) kommer ikke til at deltage i Vuelta a Espana, sagde Visma-Lease a Bike-rytteren efter at være blevet nummer to i et "udmattende" Tour de France.

Slovenske Tadej Pogacar blev den første rytter siden 1998, der opnåede dobbeltsejr i Giro d'Italia og Tour de France, da han søndag vandt sin tredje Tour-titel ved at besejre den forsvarende mester Vingegaard.

Danskeren, som har vundet de sidste to toure, deltog i dette års løb efter en pause på tre måneder efter flere alvorlige skader, herunder en sammenklappet lunge og et brækket ribben. Han pådrog sig dem i et styrt i Baskerlandet Rundt i april.

Det så aldrig rigtig ud til, at han kunne bevare sin titel efter skaderne, selv om han sikrede sig en etapesejr.

"Jeg er træt, jeg tror aldrig, jeg har været så træt efter en Grand Tour før. For at være ærlig, så er jeg udmattet. Selvfølgelig vil jeg gerne komme tilbage og vinde igen. Jeg tror, jeg har brug for lidt hvile nu", siger Vingegaard til Eurpsport

"Desværre kommer jeg ikke til start i Vuelta a Espana. Jeg har andre prioriteter i år, men jeg vil helt sikkert være der igen i fremtiden.

"Det har været noget af en rejse, for det er kun tre en halv måned siden, jeg havde det værste styrt i min karriere, hvor jeg brækkede næsten alle knogler i den øverste højre side af min krop og punkterede begge lunger," sagde han.

Vingegaards holdkammerat Sepp Kuss vil forsøge at forsvare sin titel i Vueltaen, som begynder den 17. august, efter at have misset Tour de France på grund af Covid-19.

Vingegaard deltager heller ikke i OL, som starter på fredag. Mads Pedersen, Mattias Skjelmose, Michael Morkov og Mikkel Bjerg udgør det danske herrehold i landevejscykling.