Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Skjelmose tager tredjeplads i Roglic-opvisning i Vueltaen

Primoz Roglic dominerede på fredagens etape.
Primoz Roglic dominerede på fredagens etape.ANDER GILLENEA/AFP
Primoz Roglic har kurs mod sin fjerde samlede sejr i Vueltaen efter en flot etapesejr fredag.

Primoz Roglic triumferede fredag på 19. og tredjesidste etape af årets Vuelta a España og overtog løbets røde førertrøje fra Ben O'Connor.

Halvvejs på etapens eksplosive finalestigning gik den 34-årige slovener solo efter at være blevet sat i scene af et par holdkammerater, og derfra var han urørlig.

Roglic var blot fem sekunder efter O'Connor inden etapen og endte med at være 1 minut og 49 sekunder hurtigere end australieren i mål.

Danske Mattias Skjelmose (Lidl-Trek) fightede sig 46 sekunder efter Roglic ind på en tredjeplads lige efter David Gaudu (FDJ).

Inden det afsluttende drama var fredagens forløbet forholdsvis udramatisk. Et udbrud på fem ryttere fik tidligt lov at stikke af sted og opbygge et forspring på fem minutter, inden det langsomt og sikkert blev reduceret.

Kort inde på finalestigningen, Alto de Moncalvillo, blev de sidste hentet ind, mens folk samtidigt dryssede af i den anden ende af favoritfeltet, inden Bora med omkring seks kilometer til mål satte sit angreb ind.

Lørdag har Skjelmose og de andre bejlere en sidste chance for at rykke rundt på klassementet inden søndagens afsluttende enkeltstart i Madrid.

Hele syv kategoriserede stigninger skal de over på de 172 kilometer fra Villarcayo til Picon Blanco.