Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Laudrup-Dufour slutter uden medalje i dressurfinale

Laudrup-Dufour endte på en femteplads
Laudrup-Dufour endte på en femtepladsAFP
Cathrine Laudrup-Dufour måtte nøjes med en femteplads i den individuelle dressurfinale ved OL.

Det lykkedes ikke for den danske dressurstjerne Cathrine Laudrup-Dufour at vinde sin anden medalje ved OL.

I den individuelle finale lavede den danske dressurstjerne og hesten Freestyle et par kostbare fejl og sluttede som nummer fem.

Slutstilling
SlutstillingEnetpulse

Finalen endte som en tysk dobbelttriumf. Jessica von Bredow-Werndl genvandt OL-guld med 90,093 point, mens 55-årige Isabell Werth med 89,614 point vandt sølv og tog karrierens 14. olympiske medalje.

Laudrup-Dufour lavede 88,093 point og var dermed 0,878 point fra bronzemedaljen, der gik til briten Charlotte Fry.

Der var ellers store forventninger til den 32-årige sjællænder, der leverede lørdagens bedste ridt i holdfinalen.

Søndag var hun sidste rytter på banen for øjnene af hundredvis af landsmænd og vidste, hvor mange point hun skulle opnå for at vinde guld.

Men ligesom ved OL i Tokyo for tre år siden sneg der sig fejl ind, da det gjaldt. Dengang sluttede hun på fjerdepladsen. Nu blev det altså en placering lavere.

Daniel Bachmann Andersen sluttede som nummer syv, mens Nanna Skodborg Merrall endte på niendepladsen.

Bachmann Andersen, der var første dansker på banen, scorede 84,850 point på hesten Vayron. Det er personlig rekord og gjorde ham sikker på at slutte i top-8 i det skrappe selskab.

Lige bagefter var det Nanna Skodborg Merralls tur. På Zepter red hun ind til 80'er-hittet "Relax" med Frankie Goes to Hollywood, men ekvipagen ramte ikke helt topniveau.

83,293 stod der på pointtavlen, da hun lidt mellemfornøjet modtog publikums hyldest. Med fem store navne ventende i kulissen stod det allerede da klart, at Nanna Skodborg Merrall ikke ville presse sig ind i den absolutte top.

Man skal 40 år tilbage for at finde Danmarks seneste individuelle OL-medalje i dressur. I Los Angeles i 1984 vandt Anne Grethe Jensen og Marzog sølv.