Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

League Cup-finalen er den første kamp i 35 år, hvor det er tilladt at stå op i England

League Cup-finalen er den første kamp i 35 år, hvor det er tilladt at stå op i England
League Cup-finalen er den første kamp i 35 år, hvor det er tilladt at stå op i EnglandProfimedia
Liga Cup-finalen mellem Manchester United og Newcastle United den 26. februar vil have sikre ståpladser, hvilket er første gang i 35 år, at nogle fans kan stå til en indenlandsk finale, oplyste den engelske fodboldliga (EFL) torsdag.

Wembley Stadium, der har plads til 90.000 tilskuere, vil have ståpladser bag hvert mål, og begge klubbers fans vil have 867 pladser på øst- og vesttribunen.

Stadions i Englands bedste divisioner blev for næsten 30 år siden omdannet til stadions med kun siddepladser, efter at Liverpool-tilhængere blev mast ihjel i overfyldte og indhegnede områder på Hillsborough Stadion i 1989, hvilket førte til 97 dødsfald.

"I disse områder har fans lov til at stå til kampe på tildelte pladser bag en barriere eller et rækværk, som forhindrer dem i at falde fremad," siger EFL i en erklæring.

"I alle andre områder af stadion skal tilhængere forblive siddende."

Beslutningen følger efter et forsøg, hvor klubber som Cardiff City, Chelsea, Manchester City, Manchester United og Tottenham Hotspur tilbød ståpladser på udpegede siddepladser for hjemme- og udebanefans.

Den britiske regering sagde i juli sidste år, at flere britiske fodboldklubber kunne indføre sikre ståpladser på deres stadioner.

Newcastle United besejrede Southampton med 3-1 over to kampe og nåede dermed finalen, mens Manchester United klarede sig videre til semifinalen med en komfortabel samlet sejr på 5-0 over Nottingham Forest.