Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Leder: Hjulmand bør sende Schmeichel, Kjær og Eriksen på bænken til EM-slutrunden

Leder: Hjulmand bør sende Schmeichel, Kjær og Eriksen på bænken til EM-slutrunden
Leder: Hjulmand bør sende Schmeichel, Kjær og Eriksen på bænken til EM-slutrundenProfimedia
EM-kvalifikationen har vist at Kasper Hjulmand bør bænke Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen til den kommende EM-slutrunde, hvis ikke den skal udmunde i en fyreseddel til landstræneren.

Kasper Hjulmand bør være en meget lettet mand lørdag eftermiddag.

I otte EM-kvalifikationskampe havde han desperat ledt efter formlen til at genskabe den magi på landsholdet, som satte nationen på den anden ende i sommeren 2021, og endelig i kampen på Slovenien fik man eksempler på det spil, der berettiger, at Danmark er blandt de 24 lande, der næste sommer skal kæmpe om EM-titlen på de tyske breddegrader.

Kasper Hjulmand er en grundig mand, det ved vi allerede fra de hemmelige samtaler han havde med Peter Møller og Kenneth Reeh om DBUs fremtidige strategi i det meget omtalte sommerhus i Nordsjælland i 2019 mens Aage Hareide stadig var landstræner.

Han er en mand, der tænker landshold 24 timer, og talrige bryllupper og familiefødselsdage har han misset, fordi landsholdet altid har førsteprioritet.

Hvilke svar har EM-Kvalifikationen givet?

Når man er så grundig bør det også være lysende klart for ”Årets Leder fra 2021”, hvilke svar EM-kvalifikationskampagnen har givet ham. Kasper Hjulmand har altid tilkendegivet, at dagsformen og ikke meritterne bør være afgørende for valgene til startopstillingen og på den baggrund må og skal landstræneren skrotte landsholdets faste kerne fra startopstillingen.

Mere end nogen andre er det Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen, der tegner landsholdet udadtil og alle har vist under denne EM-kvalifikation, at de ikke er klar til at løfte opgaven i Tyskland.

Det bør være slut med champagnen for Schmeichel
Det bør være slut med champagnen for SchmeichelLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kasper Schmeichel viste igen mod slovenerne, at hans startplads i målet er baseret på hans anfører-status, tidligere præstationer og legendariske efternavn, men ikke på hans nuværende form.

Det var bestemt ikke ofte, at Schmeichel måtte vise formatet over for et skuffende kyst slovensk mandskab, der dog alligevel kom på måltavlen, da Erik Janza skruede bolden i mål på et direkte frispark efter en halv time. I den situation så Schmeichel bestemt ikke sagesløs ud, og det er bestemt ikke første i gang i EM-kvalifikationen, at han har udvist manglende placeringsevne.

At den 37-årige Schmeichel også tabte sin startplads i Nice og måtte søge til Anderlecht, en klub langt fra fordums styrke, for at få spilletid indikerer også at rusten er begyndt at tære på aldrende keeper-knogler.

 ”Christian Eriksen never beats the first man” 

Der gik et chok igennem den danske presse, da det stod klart, at Christian Eriksen ikke kunne spille mod Slovenien på grund af den knæskade, han pådrog sig mod Luton. Det skulle vise sig at være held i uheld for ligesom det var tilfældet i EM-slutrunden for to år siden, spillede Danmark langt mere frigjort uden Christian Eriksens tilstedeværelse.

Christian Nørgaard er den naturlige afløser for Eriksen
Christian Nørgaard er den naturlige afløser for EriksenLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det har været et af Danmarks helt store udfordringer i EM-kvalifikationen, at spillet absolut skal gå igennem Christian Eriksen. Jeg indrømmer, at han stadigvæk kan slå en genial aflevering, men der bliver længere og længere mellem snapsene, og han er langt fra den spiller, som han var i sine tidlige Tottenham-dage.

Eriksen er generelt langsom og bremser spillet. Han vinder sjældent nærkampe og det er uhyre lang tid siden han har scoret på langskud eller frispark. Og som Tottenham-fansene yndede at sige i forbindelse med hjørnespark: ”Christian Eriksen never beats the first man” (Eriksens hjørnespark kommer aldrig forbi den første forsvarer). Derfor bør Eriksens sidste landsholdskapitel blive den kommende EM-slutrunde.

Vestergaard som genfødt under ny Leicester-træner

Efter Brendan Rodgers afsked har Jannik Vestergaard genfundet fodboldglæden under Enzo Maresca i Leicester, og han var et kærkomment gensyn i det danske midterforsvar under kampen mod Slovenien. Vestergaard er placerings-og hovedstødsstærk og er med sine 31 år den helt naturlige afløser for Simon Kjær ved EM-slutrunden.

Kjær er meget ofte skadet, hos Milan, han har tabt sin plads i startopstillingen til Malick Thiaw og hans bidrag til EM-kvalifikationen har som oftest mest været hans til tider lidt hovne og fornærmede fremtoning mod pressen og ikke hans præstationer på banen. 

Kasper Hjulmand bør, hvis ikke han vælger at sende Schmeichel, Kjær og Eriksen på landsholdspension, så i hvert fald at sende dem ud af startopstillingen til EM i Tyskland.

Deres erfaring kan være værdifuld for truppen på og uden for banen ved en stor slutrunde, men baseret på denne EM-kvalifikation og deres nuværende form, er der intet, der berettiger til en startplads på holdet til sommer. Hjulmand har nu omtrent seks måneder til at spille de naturlige afløsere Mads Hermansen, Jannik Vestergaard og Christian Nørgaard ind på holdet.

Om Hjulmand har mod og mandshjerte til at tage den beslutning har jeg svært ved at forestille mig. I krisetider har han altid gået tilbage til de sikre valg. På den anden side har han denne gang næsten intet valg for hans troværdighed er i den grad nedslidt. Schmeichel, Kjær og Eriksen i startopstillingen kan nemlig nemt ende med at blive det sidste søm i Hjulmands ligkiste i form af en fyreseddel efter en potentiel kikset EM-slutrunde. 

Rdeaktør Svend Bertil Frandsen
Rdeaktør Svend Bertil FrandsenLivesport