Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Liverpools nye stjernefrø Stefan Bajcetic - et ungt talent med fodbold i blodet

Liverpools nye stjernefrø Stefan Bajcetic - et ungt talent med fodbold i blodet
Liverpools nye stjernefrø Stefan Bajcetic - et ungt talent med fodbold i blodetOLI SCARFF/AFP
Stefan Bajcetic spillede sin blot anden Premier League-kamp for Liverpool, da han i den sidste del af deres kampen mod Aston Villa, da han scorede et mål og cementerede sejren over Aston Villa.

Stefan Bajcetic er 18 år gammel. Han spiller på det spanske U19-landshold, og han har allerede nu scoret sit første mål i for Liverpool i Premier League. Målet kom blot få øjeblikke, efter at han var kommet på banen på Villa Park, i hvad der var hans syvende samlede optræden for Liverpool.

Teenagerens navn bliver nu mere kendt i fodboldverden, men han har været på radaren for akademieksperter i et stykke tid og repræsenteret Liverpool på U18-, U21- og U23-niveau.

Bajcetics første seniormål er især værd at fremhæve, da han ikke er en særlig angribende spiller. Det betyder selvfølgelig ikke, at midtbanespilleren, som også kan spille som central forsvarsspiller, ikke har offensive kvaliteter – han scorede i UEFA Youth League i sidste sæson og lavede en assist i både EFL Trophy og Premier League 2.

Han fyldte 18 år for få måneder siden og har stadig masser af muligheder for at udvikle sig. Hans kortsigtede mål i Liverpool er at fortsætte med at præstere for Jürgen Klopp, når han får chancen, og i sidste ende  sikre sig en professionel kontrakt på Anfield. En anden mulighed, selv hvis sidstnævnte forekommer, ville være at blive lejet ud. Det er en vej mange unge spillere benytter sig af for at få flere minutter i benene.

Fodboldblodet løber i årerne

Hans efternavn kan genkendes, fordi han er søn af Srdjan Bajcetic, der spillede 28 gange for Celta Vigo i den bedste spanske række og scorede tre mål undervejs.

Før han ankom til Spanien, startede far-Bajcetic sin karriere hos Vojvodina og røg senere til Red Star. Efter et kort ophold rykkede han til Braga i Portugal.

Den tidligere midtbanespiller, der spillede kampe i UEFA Cuppen og Champions League, vendte tilbage til Beograd, men lagde ikke støvlerne på hylden, da han skrev under med Dalian Shide og derefter Hunan Shoking i Kina.

Bajcetic afsluttede, i modsætning til sønnen Stefan, sin karriere uden at spille i den engelske Premier League. Stefan har en ældre bror, Jovan, som spiller for spanske Ponteareas ungdomsafdeling.