Lössl redder point til FCM i aalborgensisk sne-inferno

Gustav Isaksen, her ved en tidligere lejlighed, var som sædvanligt FCMs største trussel i offensiven.Profimedia
Sneen høvlede ned over Aalborg Stadion fra anden halvlegs start, men mål høvlede der ikke nogen af ind i maskerne. AaB kunne og burde dog have vundet, men Jonas Lössl var i storform for gæsterne.

AaB burde efter al logik have været foran med mindst en enkelt scoring ved pausen, da de havde haft otte forsøg i første halvleg, hvoraf de fire ramte målet. Men især en massiv afbrænder af Iver Fossum, der helt fri bankede bolden på overliggeren af målet, selvom Jonas Lössl rodede rundt på jorden, holdt stillingen på 0-0 efter de første 45.

Også Nicklas Helenius brændte et par vældige muligheder, størst, da han fik en headet afslutning afværget på stregen af Mads Døhr Thychosen kort før pausen. FCM var på hælene, og det så ikke ud til, at de ville holde vand hele kampen, for chancer skabte de nærmest ikke.

Det begyndte for alvor at blæse op i anden halvleg, og der var da også varslet snestorm over Aalborg. De har ikke haft held i sprøjten med vejret til deres hjemmekampe, da de forleden tabte med 0-1 til AGF midt under stormen Otto.

I første halvleg havde de dog haft medvind og FCM var omvendt ikke specielt godt kørende, selvom Gustav Isaksen flere gange udfordrede fra højresiden.

Billedet fortsatte efter pausen, hvor først Helenius i fri position brændte på Lössl og Allan Sousa kort efter fyrede et hårdt skud forbi den nærmeste krog. Og nu begyndte det for alvor at sne i Aalborg.

Emam Ashour havde den største chance indtil da for  FCM, da han i det 66.minut sendte en ellers fri afslutning på en skarp cutback-aflevering sløjt forbi AaBs mål. Egypteren blev pillet af banen kort efter som belønning for dette.

FCM forsatte med at halte bagefter hjemmeholdet, der fortsatte med at forspilde deres chancer. Isaksen var dog tæt på at sende et fladt langskud ind efter en fin dribletur. I den anden ende var Jonas Lössl fortsat en decideret mur, og han reddede flere gange på store chancer til Helenius.

Da AaB endelig fik passeret ham, var overliggeren i vejen for Rasmus Thelander, hvorefter Allan Sousa leverede et bud på årets afbrænder, da han skovlede returen langt over mål. En imponerende ringe afslutning, men heldigvis for Sousa, så var Thelander forinden offside.

Det lykkedes aldrig værterne at passere en suveræn Lössl, og dermed fik FCM et enkelt point med hjem i sneflokkene, der i den grad kom trimlende. FCM holder sig dog stadig under top-6, mens AaB forspildte en stor chance for at nærme sig Horsens over stregen.

Se statistikker fra kampen på Flashscore.