Lyngby snupper point mod Silkeborg i sidste minut

Frederik Carlsen troede, at han havde scoret det vindende mål.
Frederik Carlsen troede, at han havde scoret det vindende mål.Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
På et mål i tillægstiden fik Lyngby 2-2 på hjemmebane mod Silkeborg i Superligaen.

Silkeborg må ærgre sig på turen hjem fra Lyngby Stadion søndag aften.

Kent Nielsens tropper førte med 2-1 indtil sidste tillægsminut, men den 19-årige Lyngby-indskifter Michael Opoku sørgede for slutresultatet 2-2 med et afrettet skud.

Dermed har Silkeborg spillet uafgjort i tre kampe i træk og ligger nummer tre i Superligaen med 18 point for 10 kampe, men både FC København og Brøndby kan overhale Silkeborg med en sejr senere i runden.

Uafgjort var ikke et unfair resultat. Begge hold jagtede sejren i den meget levende affære.

Hjemmeholdet startede kampen optimistisk og havde et par fine muligheder i det første kvarter, men Silkeborg fik hurtigt bedre fat, afviste Lyngby bedre og kom selv til gode chancer.

Superligaens topscorer, Tonni Adamsen, var omdrejningspunktet i Silkeborgs angreb, og han havde da også en fod med i målet til 1-0.

Han førte bolden hurtigt frem og fandt i højre side den assistdygtige Oliver Sonne, der sendte bolden ind foran mål, hvor Younes Bakiz timede sit løb perfekt og flugtede bolden i nettaget - hans fjerde sæsonkasse.

Tabellen
TabellenFlashscore

Det fik Silkeborg til at trække sig lidt længere tilbage, og med mere initiativ på bolden sluttede Lyngby halvlegen godt af. Frederik Gytkjær fremtvang et faktisk et straffespark. men viste sig at være i offsideposition forinden.

I anden halvleg blev Lyngbys dominans mere markant, og det var helt fortjent, da udligningen faldt efter en times spil.

Midt for mål og fra 20 meters afstand sparkede Casper Winther frispark, og efter en afretning i muren strøg bolden i hjørnet.

Nu havde Lyngby fået smag for det og angreb for fuld gevinst, men det gav snart Silkeborg muligheder i den anden ende. Keeper Jannich Storch forhindrede med en refleks Bakiz i at blive dobbelt målscorer.

Midtvejs i halvlegen tippede momentum i Silkeborgs retning, og Tonni Adamsen var tæt på med et følt skud, som en forsvarer headede væk, da bolden havde kurs mod hjørnet.

Ingen af holdene havde lyst til at nøjes med uafgjort, og det gav en livlig anden halvleg.

Med seks minutter tilbage angreb Lyngby for sejrsmålet, men Silkeborg slog kontra, og denne gang blev det dyrt for hjemmeholdet. Den netop indskiftede Frederik Carlsen udnyttede sin friløber til at score til 2-1.

Alligevel fik Lyngby point. I kampens sidste angreb tog Michael Opoku chancen, og hans skud blev rettet af og snød målmand Nicolai Larsen, der fumlede bolden ind over stregen.

Med det ene point kommer Lyngby på syv point, men ligger stadig under stregen.