Magnussen viser lovende takter i østrigsk kvalifikation

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Magnussen viser lovende takter i østrigsk kvalifikation

Magnussen har god fart i Østrig.
Magnussen har god fart i Østrig.AFP
Kevin Magnussen viste lovende takter og var lige ved at nå tredje kvalifikationsrunde, Q3, da Formel 1-stjernerne fredag kæmpede om startplaceringerne til lørdagens sprintløb i Østrig.

I Q2 var han kun kun et mulehår fra at sætte en tid, der ville bringe ham i top-10. Men den danske racerkører måtte nøjes med plads nummer 11.

Det var formentlig en mindre fejl i den sidste sektor af banen, der betød, at Kevin Magnussen ikke sikrede sig en plads blandt de forreste ti.

At Kevin Magnussen var ekstraordinært hurtig i fredagens kvalifikation blev understreget ved, at han var markant hurtigere end sin teamkammerat, Nico Hülkenberg.

Tyskeren har langt de fleste gange i sæsonen kørt hurtigere end danskeren i kvalifikationerne, men fredag blev han elimineret allerede i Q1 og begynder sprintløbet som nummer 17.

Max Verstappen (Red Bull) begynder sprintløbet i pole position foran McLaren-duoen Lando Norris og Oscar Piastri.

Sprintformatet lever for fjerde sæson i træk og er skabt for at fremprovokere løb, der er knap så prægede af de pitstop-strategier, der er altafgørende i hovedløbene.

Der er således ikke tid til pitstop, og derfor handler det blot om at smide sømmet i bund i de cirka 100 kilometer, som et sprintløb rummer.

De baner, der lægger asfalt til sprintløb, udmærker sig desuden ved gode overhalingsmuligheder. I Østrig er der for eksempel tre meget lange langsider.