Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Magtdemonstration i Koksijde: Van der Poel strandede i sandet mod suveræne van Aert

Wout van Aert var helt suveræn i sin belgiske mesterskabstrøje, som han dog ikke forsvarer, når der køres belgiske mesterskaber i Lokeren 15. januar.
Wout van Aert var helt suveræn i sin belgiske mesterskabstrøje, som han dog ikke forsvarer, når der køres belgiske mesterskaber i Lokeren 15. januar.Profimedia
Der var lagt op til endnu en stor duel mellem Mathieu van der Poel og Wout van Aert, men sidstnævnte ville det anderledes. I en magtdemonstration smadrede den stærke belgier alle konkurrenterne og vandt en suveræn sejr i sanddynerne ved Koksijde.

Det har været så tæt, de indbyrdes opgør mellem de to cyklecrossstjerne Mathieu van der Poel og Wout van Aert. I Heusden-Zolder spurtede de to om sejren, om end van der Poel flåede foden ud af pedalen og tabte tydeligt, i Loenhout var der endnu et spurtopgør med britiske Tom Pidcock som tredjemand, og i Herentals forleden var det kun en sen punktering, der spolerede en ny direkte spurtduel mellem de to om sejren.

Torsdag eftermiddag var der lagt i ovnen til endnu en sådan duel, da der blev kørt cyklecross i Koksijde som en del af det såkaldte X2O Trofee, det ekstremt traditionsrige Vlaamse Duinencross. Et løb der blev kørt første gang helt tilbage i 1969, hvor det var legendarisk Roger de Vlaeminck, der tog sejren.

Mathieu van der Poel har ganske ofte trukket det længste strå i netop Koksijde, med tre sejre i træk mellem 2017 og 2019, mens Wout van Aert blot har vundet en enkelt gang. Men mens en punktering spolerede spurtopgøret mellem de to stjerner i Herentals tirsdag, så var det i stedet en pragtpræstation, der spolerede duellen torsdag.

For der var ganske enkelt ingen, der kunne komme i nærheden af Wout van Aert, der på løbets fjerde runde satte sine to nærmest konkurrenter, Mathieu van der Poel og Laurens Sweeck, totalt til vægs. Belgieren endte med at vinde en soleklar og suveræn sejr i Koksijde.

Sandmand Sweeck viste tænder

Det kræver noget helt specielt at køre i klitterne, og det helt specielle er noget, som belgiske Laurens Sweeck har. Derfor var den bomstærke 29-årige belgier eneste mand der, i verdensmester Tom Pidcocks fravær, formåede at følge det hæsblæsende tempo, som Mathieu van der Poel og Wout van Aert satte fra løbets start.

Faktisk sad Sweeck, der er kendt for sine evner i det svære sand, på tredje runde forrest for en stund, men da rytterne krydsede målstregen efter netop tredje runde, var der samling allerforrest, hvor Wout van Aert, Mathieu van der Poel og Laurens Sweeck, der ellers kommer lige fra en pause ovenpå sygdom, sad på hjul af hinanden.

Og så gik showet ellers i gang på fjerde runde, for da Wout van Aert passerede målstregen bare to runder senere, så havde han pludselig et forspring på 52 sekunder til sin evige hollandske rival, Mathieu van der Poel, et forspring der kun blev udbygget frem til allersidste passage af målstregen.

”Det er altid dejligt at vinde sådan her, især fordi jeg følte mig rigtig stærk i dag og meget gerne ville vinde. Anden halvdel af løbet viste, at min form er virkelig god, så jeg kunne fint restituere mellem sandstykkerne, og jeg undgik at lave for mange fejl undervejs,” lyder det fra vinderen Wout van Aert.

Rygproblemer nagede van der Poel

At Mathieu van der Poel endte med at tabe med hele et minut og 38 sekunder kan måske skyldes, at hollænderen igen havde problemer med den ryg, der holdt ham fra crosscyklen i meget af seneste sæson.

”Min ryg gjorde ondt i dag. Jeg ved ikke, hvor det kom fra, for det har ikke været noget problem de seneste løb. Men jeg ved, at det er et problem, jeg må arbejde på, og jeg håber, at det i orden igen på søndag,” fortæller Mathieu van der Poel.

I den samlede stilling af X2O Trofee blev det Eli Iserbyt, der fik mest ud af dagens løb, for den vævre belgier formåede at slå hollandske Lars van der Haar med otte sekunder, hvorfor belgieren udbygger sin føring i klassementet, som han fører foran førnævnte van der Haar, mens landsmand Jens Adams er treer.

Næste afdeling af X2O Trofee køres først 28. januar, hvor Flandriencross afvikles i Hamme mellem Gent og Antwerpen. Søndag 8. januar er der mulighed for revanche for Mathieu van der Poel, når der køres World Cup cyklecross i Zonhoven.

Top 10 i X2O Trofee Koksijde

1. Wout van Aert, 28 år, Belgien

2. Mathieu van der Poel, 27 år, Holland

3. Laurens Sweeck, 29 år, Belgien

4. Eli Iserbyt, 25 år, Belgien

5. Lars van der Haar, 31 år, Holland

6. Niels Vandeputte, 22 år, Belgien

7. Jens Adams, 30 år, Belgien

8. Pim Ronhaar, 21 år, Holland

9. Gerben Kuypers, 22 år, Belgien

10. Daan Soete, 28 år, Belgien