Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Masser af danskere skal i aktion i torsdagens Europa - og Conference League

Andreas Christensen i aktion for FC Barcelona.
Andreas Christensen i aktion for FC Barcelona.Profimedia
Der er igen europæisk fodbold på programmet, og selvom det kun er FC Midtjylland, der er det eneste tilbageværende danske hold, så er der masser af danskere, der skal i kamp torsdag.

Europa League

FC Barcelona – Manchester United

Europa League vender tilbage med et brag af et opgør, når FC Barcelona tager imod Manchester United. Det kunne have været en danskerduel mellem de to landsholdsspillere Andreas Christensen og Christian Eriksen. Christian Eriksen er dog blevet skadet og forventes først klar til april.

Det er dog højest sandsynligt, at Andreas Christensen skal spille fra start og forsøge at holde styr på brandvarme Marcus Rashford.

 

Sporting CP – FC Midtjylland

FC Midtjylland skal på en svær opgave i Portugal, når de skal spille det første af to opgør mod Sporting CP. Det er dog svært at vide, hvor midtjyderne står, da de har solgt profiler som Evander og Anders Dreyer. Derudover har det danske hold ikke spillet en betydningsfuld kamp siden 13. november, mens Sporting er i fuld gang med den portugisiske liga.  

FC Midtjylland har dog tidligere i turneringen overrasket ved at banke det italienske storhold Lazio med 5-1.

 

Ajax – Union Berlin

Frederik Rønnow og Union Berlin har gang i en forrygende sæson. Den tyske hovedstadsklub ligger nummer to i Bundesligaen kun et point efter Bayern München. Her har Frederik Rønnow været fast mand i buret gennem hele sæsonen. Nu har han og resten af Union Berlin chancen for at give sig selv et godt udgangspunkt i Europa League, når de skal en tur til Amsterdam og spille mod Ajax.

 

Salzburg – Roma 

Den 19-årige dansker Maurits Kjærgaard er en vigtig del af det Salzburg-hold, der torsdag tager imod den italienske hovedstadsklub Roma. Østrigerne er allerede stukket af i den hjemlige liga. Nu skal de så forsøge at slå Roma ud. Her spiller Kjærgaard en stor rolle på Salzburgs midtbane. I den hjemlige liga har danskeren spillet 17 kampe og bidraget med to mål og fire assists.  

Conference League

FK Bodø/Glimt – Lech Poznan

Den norske klub Bodø/Glimt har tre danskere på holdet i Adam Sørensen, Albert Grønbæk og Jeppe Kjær. Der bør derfor være gode chancer for at se nogle danskere i aktion, når Bodø/Glimt tager i mod polske Lech. Jeppe Kjær og Adam Sørensen er først lige kommet til klubben i januar, mens Albert Grønbæk kom til i sommer. Grønbæk har siden sit skifte fra AGF været fast mand på holdet.

 

Qarabag – Kaa Gent

Der er også dansk islæt hos den belgiske klub Gent. Her spiller 28-årige Andrew Hjulsager nemlig. Det er dog langt fra sikkert, at danskeren kommer i spil i kampen mod Qarabag, da han har siddet ude med en skade i de seneste tre kampe.

Hjulsager kom til Gent i sidste sæson efter et succesfuldt ophold i Oostende.

 

Trabzonspor – Basel

Både Trabzonspor og Basel har mødt dansk modstand i denne sæson. Tyrkerne tabte i Champions League-kvalifikationen til FC København, mens Basel slog Brøndby ud af kvalifikationen til Conference League. Der vil dog stadig være noget dansk på banen, hvis Jens Stryger Larsen bliver valgt for sin tyrkiske klub.

Danskeren er normalt førstevalg på højre back, så der er en god mulighed for, at han får spilminutter torsdag aften.

 

Ludogorets – Anderlecht

For ikke så længe siden blev Brian Riemer hentet til belgiske Anderlecht for at stå i spidsen for holdet. Træneren er dog ikke den eneste dansker i den traditionsrige klub. I januar hentede klubben nemlig Anders Dreyer i FC Midtjylland, og den 24-årige dansker har fået en fin start i Belgien. Han har blandt andet scoret i de seneste to kampe, så det bliver spændende om han også får puttet bolden i kassen torsdag aften.