Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mathias Gidsel får nystiftet pris for sin OL-præstation

Mathias Gidsel i kamp med Tyskland under OL-finalen
Mathias Gidsel i kamp med Tyskland under OL-finalenProfimedia
Efter sommerens OL-guld og målrekord hylder EHF nu den danske højre back med prisen ‘European Olympic Excellence Award’. Det skriver Dansk Håndbold Forbund

Det var en ekstraordinær sommer i det franske for Håndboldherrerne, der kunne juble over OL-guldet efter en overbevisende finalesejr over Tyskland.

Mathias Gidsel scorede 11 mål i finalen, og det betød, at han lige nøjagtig satte rekord for flest scoringer ved ét OL. I alt 62 kasser lavede højrebacken – ét mere end Mikkel Hansens hidtidige OL-rekord fra Tokyo tre år tidligere. Og det vel at mærke uden at tage straffekast.

Præstationen under OL udløser nu endnu mere hæder til Mathias Gidsel, der modtager en ‘European Olympic Excellence Award’, har Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, netop offentliggjort.

Det er første gang, EHF uddeler prisen til de to europæiske spillere, der har lyst mest op under OL. Hos kvinderne er vinderen den norske målvogter Katrine Lunde.

Prisen uddeles officielt i forbindelse med det store gallashow EHF Excellence Awards, der afholdes i Wien den 14. december i forbindelse med finaleweekenden til kvindernes EM.

Mathias Gidsel blev efter OL også kåret som turneringens MVP, den mest værdifulde spiller. En hyldest han ligeledes modtog ved karrierens første OL i Tokyo.