Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Menno van Dam blæser til angreb mod Viborg: Vi skal omsætte vores chancer til mål

Menno van Dam blæser til angreb mod Viborg: Vi skal omsætte vores chancer til mål
Menno van Dam blæser til angreb mod Viborg: Vi skal omsætte vores chancer til målHenning Bagger/Ritzau Scanpix
AaBs hollandske cheftræner har nydt en god og lang træningsuge, inden nordjyderne kører sydpå for at møde Viborg.

Det er nummer 8 og 10, der mødes i den sidste kamp i tredje spillerunde i Superligaen. Oprykkerne fra AaB ligger øverst af de to hold, men derfor mener van Dam stadig at nordjyderne skal passe på Viborg.

Det er et hold der har stor individuel kvalitet oppe foran, med spillere der kan skabe mål på egen hånd”, siger van Dam til klubbens hjemmeside.

Hvor der er stor udskiftning i AaB-truppen, seneste med salget af Malthe Højholt tidligere mandag, så er der i hollænderens optik lidt mere ro i Viborg. Han har dog udset sig en svaghed hos de grønblusede, som han har tænkt sig at forsøge at udnytte.

”Det er et hold der har været spillet sammen over to år. Det man se i deres indbyrdes relationer. Det er også et hold der giver plads, og det skal vi udnytte”, siger han.

Inden skiftet til AaB stod van Dam i spidsen for Brøndbys Masterclass. Mange af de ideer er taget med til Aalborg, og er i gang med at blive implementeret på træningsbanen.

”Vi skal angribe dem. Vi er er stadig ved at udvikle vores spillestil, især med balancen i vores angrebsspil”, fortæller van Dam, der ikke har noget imod at dele ud af hvad der bliver arbejdet på banerne på Hornevej, hvor klubbens træningsanlæg hører hjemme.

”Vi skal have finpudset noget med vores positioner. Det kommer modstanderne til at kunne analysere på, men vi vil forblive tro mod vores koncept, som er at angribe modstanderne højt på banen”.

Der er dog også en helt håndgribelig ting, som van Dam har instrueret sine spillere indtrængende om at træne på.

”Der har været stort fokus på at få omsat vores mange chancer til mål”, lyder det fra van Dam.

De to klubber mødte hinanden i en testkamp hen over sommeren. Her vandt Viborg med 4-1, på to mål af Renato Junior og to mere fra den tidligere AaB’er Anosike Ementa.