Mikkel Hansen skal med til Paris: Her er Nikolaj Jacobsens OL-trup

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Mikkel Hansen skal med til Paris: Her er Nikolaj Jacobsens OL-trup

Mikkel Hansen skal med til Paris: Her er Nikolaj Jacobsens OL-trup
Mikkel Hansen skal med til Paris: Her er Nikolaj Jacobsens OL-trupProfimedia
Mikkel Hansen og Niklas Landin får et sidste mesterskab for Danmark, mens der bliver mesterskabsdebut til Thomas Arnoldsen.

Nikolaj Jacobsen har udpeget de 14 spillere og tre reserver, der skal repræsentere Danmark til OL i Paris.

12 af de 14 spillere i truppen var også med til at vinde EM-sølv i januar, mens Thomas Arnoldsen har udsigt til sit første mesterskab for Danmark, og hans klubkammerat fra Aalborg, Mads Hoxer, er den anden tilføjelse.

Nikolaj Jacobsen har udtaget truppen på bagkant af sidste uges samling i Faaborg. "Jeg har kigget på de udfordringer, vi mødte ved EM og taget højde for de hold, vi har trukket. Og så handler det om at finde nogle spillere, der holder til at spille otte kampe på bare 16 dage, når de kommer fra en ekstremt lang sæson, og vi kun har 14 mand til rådighed, siger landstræneren om sine overvejelser."

Mikkel Hansen får forlænget sin håndboldkarriere med en plads på holdet til OL, der også bliver den sidste turnering i landsholdstrøjen for anfører Niklas Landin, der dog fortsætter på klubplan.

De tre reserver bliver Kevin Møller, Lasse Andersson og Lukas Jørgensen.

Modsat et EM eller VM, hvor Nikolaj Jacobsen har en hel bruttotrup af spillere at trække på i tilfælde af skader, er det ved OL kun de tre reserver, der kan skiftes ind, og pilles en spiller fra 14-mandstruppen først ud af holdet, kan han ikke skiftes ind igen.

Det har gjort kabalen ekstra vanskelig for landstræneren i forhold til de øvrige slutrunder.

"Det kan slet ikke sammenlignes. Det her er meget sværere end normalt, hvor man også kan udtage specialister, der kan nogle specifikke ting. Her er det langt vanskeligere", siger Nikolaj Jacobsen, der med truppen på plads nu for alvor kan se frem mod OL:

"Vi tager afsted for at se, om vi kan slutte allerøverst. Det gør vi altid. Men så ved vi også godt, at det bliver en hård udfordring i og med, at der denne gang er en ret stærk værtsnation, der vil få stor opbakning på deres hjemmebane", forklarer han.

OL-holdet samles fra mandag den 8. juli i Helsingør, hvor også Hans Lindberg træner med og er en del af truppen til de to landskampe mod Argentina i Royal Stage i Hillerød den 16. og 18. juli som gardering for de tre venstrehænder i truppen.

Her er Danmarks OL-trup for herrer

Målvogtere: Niklas Landin, Aalborg Håndbold, Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere: Magnus Landin, THW Kiel, Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt, Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Stregspillere: Magnus Saugstrup, SC Magdeburg, Simon Hald, Aalborg Håndbold

Bagspillere:Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold, Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt, Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg, Thomas Arnoldsen, Aalborg Håndbold, Mathias Gidsel, Füchse Berlin, Mads Hoxer, Aalborg Håndbold, Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold