Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lando Norris forventer ingen gaver af holdkammeraten Oscar Piastri

Der er stadig maksimalt 232 point at vinde i kørernes mesterskab.
Der er stadig maksimalt 232 point at vinde i kørernes mesterskab.NATALIA KOLESNIKOVA / AFP
Lando Norris (24) fortæller, at han ikke forventer, at Oscar Piastri (23) giver ham løbssejre på trods af McLarens beslutning om, at briten er førsteprioritet i Formel 1-titelkampen mod Max Verstappen (26).

Teamchef Andrea Stella fortæller til BBC forud for søndagens Grand Prix i Aserbajdsjan, at McLaren ønsker at støtte Lando Norris i hans titelkamp "uden at gå for meget på kompromis med vores principper".

Norris fortæller i samme omæring til journalisterne i Baku, at det er mere sandsynligt, at holdkammeraten Oscar Piastri kommer til at fokusere på sig selv fremfor at hjælpe briten.

"Han kæmper stadig for sit eget løb. Han går stadig ud og gør sine ting. Og det kan være, at der ikke er noget tidspunkt i år, hvor han har brug for at hjælpe mig," siger briten. 

Selvom Lando Norris er førstekører, så er der stadig masser af intern konkurrence mellem de to, og de kører for deres egen chance.

"Hvis han går ud og er bedre end mig og præsterer bedre end mig, og han vinder et løb, så er det, fordi han har gjort et bedre stykke arbejde." fortæller Norris og fortsætter:

"Så har han fortjent at vinde."

Norris er nummer to i den samlede stilling og 62 point efter Red Bulls tredobbelte verdensmester Max Verstappen med otte afdelinger tilbage plus tre sprintløb, mens Piastri er nummer fire og 106 point fra førstepladsen.

Der er stadig 232 point at vinde i den samlede stilling.

Selvom de to McLaren-kørere ligger tæt, så kommer de begge til at gå efter sejren, og det også sådan de helst vil have det.

Lando Norris vil gerne bevise sit værd selv og vinde selv - ikke ved, at Piastri skal give ham gaver i form af løbssejre.

"Det er ikke sådan, jeg vil vinde et mesterskab. Jeg vil vinde det ved at kæmpe mod Max, ved at slå Max, ved at slå mine konkurrenter og ved at bevise, at jeg er den bedste på banen," fortæller han.

Større billede

Selvom de to kørere stadig vil køre deres egen chance, så har McLaren-holdet altså gjort det klart, at det er Norris, der skal køres for. Den slags "ordre" er Piastri dog ikke glad for.

"Som den egoist jeg er, ville jeg selvfølgelig foretrække ikke at have sådan en ordre, men jeg er meget bevidst om, at det ikke kun handler om mig, og jeg er glad for at spille en støttende rolle på dette tidspunkt af sæsonen," siger Oscar Piastri.

"Jeg tror, at det tidligere på sæsonen ville have været for meget, men jeg synes, at det nu er et passende tidspunkt at forsøge at hjælpe holdet."

"Jeg tror, at det vigtigste er, at det ikke bare bliver mig, der holder ind til siden for Lando i hvert eneste løb, for sådan ønsker ingen af os, heller ikke Lando, at køre løb."

Teamchefen Andrea Stella siger, at holdets principper er, at holdets interesser altid kommer først.

"Sportsånd er vigtigt for os overordnet set. Og så ønsker vi at være fair over for begge kørere," fortæller italieneren til BBC.

Han fortæller, at McLaren ønsker at undgå en gentagelse af situationen i Monza, hvor Norris stod i pole position med Piastri som nummer to, men i sidste ende tabte til Ferraris Charles Leclerc.

I det løb overhalede Piastri Norris i den anden chikane, og Leclerc tog andenpladsen fra briten.