Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Max Verstappen rasende over opfordring til F1-kørere om at "tale pænt"

Verstappen taler med pressen
Verstappen taler med pressenJay Hirano / Shutterstock Editorial / Profimedia
Max Verstappen (26) sagde, at Formel 1 ikke burde sende teamradio, hvis sporten var bekymret for hårdt sprog, efter at chefen for motorsportsorganisationen FIA sammenlignede kørerne med rapkæftede rappere.

Mohammed Ben Sulayem fortalte motorsport.com, at FIA har bedt Formula One Management om at minimere mængden af bandeord på tv. Emiren siger, at kørerne også har et ansvar.

"Vi er ikke rappere, du ved," er FIA-præsidenten blevet citeret for at sige. 

"De siger F-ordet hvor mange gange i minuttet? Det er vi ikke med på. Forestil dig, at du sidder med dine børn og ser løbet, og så er der nogen, der siger alt det her beskidte sprog. Jeg mener, hvad ville dine børn eller børnebørn sige? Hvad ville du lære dem, hvis det er din sport?"

Verstappen, der blev spurgt om kommentarerne få øjeblikke efter, at han havde brugt det samme 'F-ord' på en FIA-pressekonference ved Singapores Grand Prix for at beskrive sin bils tilstand, antydede, at det styrende organ var gået for vidt.

"Alle bander, nogle lidt mere end andre," bemærkede Red Bulls tredobbelte verdensmester og nuværende mesterskabsførende.

"Det kommer også lidt an på, hvilket sprog man taler. Selvfølgelig er skældsord noget andet, men jeg tror, at mange ting bliver sendt nu om dage, hvor man i andre sportsgrene ikke løber rundt med en mikrofon på sig. Mange mennesker siger en masse grimme ting, når de er fulde af adrenalin i andre sportsgrene, det bliver bare ikke opfanget. Her bliver tingene sendt ud, sikkert også for underholdningens skyld."

"Det er nok bare lidt den verden, vi lever i. Jeg tror, at man så skulle beslutte, at man ikke sender det (lyden, red.) eller ikke giver folk mulighed for at høre det.

"Der er selvfølgelig en masse apps, hvor folk kan lytte til radioer og den slags. Man er nok nødt til at begrænse det eller have en lille forsinkelse, så man kan censurere nogle få ting væk. Det vil hjælpe meget mere end at give kørerne forbud."

Formel 1 bipper allerede dårligt sprog ud på det globale tv-feed, og nogle kørere har tidligere også bevidst bandet i radioudvekslinger med pitten for at forhindre, at informationerne blev sendt videre.

Verstappen antydede, at FIA alligevel kæmper en tabt kamp.

"Undskyld mit sprog, men hvad er vi? Femårige? Seksårige?", spurgte han.

"Selv om en fem- eller seksårig ser på, så vil de alligevel bande på et tidspunkt. Selv om forældrene ikke vil, eller de ikke vil tillade det, vil de, når de bliver voksne, gå rundt med deres venner, og de vil bande. Så du ved, det her ændrer ikke noget."